SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Sorana Cîrstea - Sloane Stephens 6-3, 2-6, 0-6 » Ce prăbușire! Sorana a cedat 12 game-uri consecutive și a fost eliminată de la Roland Garros

Sorana Cîrstea // foto: Guliver/gettyimages +5   FOTO
Sorana Cîrstea // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 mai 2022 16:15 / Actualizat miercuri, 25 mai 2022 21:31

Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 26 WTA) a fost învinsă de Sloane Stephens (29 de ani, 64 WTA) în turul 2 de la Roland Garros, scor 3-6, 2-6, 0-6. Românca a început meciul foarte bine, a câștigat setul inaugural și a avut 2-0 în actul secund, dar de acolo s-a prăbușit totul!

Sorana a început meciul curajos, a lovit inspirat și și-a adjudecat primul set, 6-3, diferența fiind făcută de un break reușit la 4-3. Românca și-a continuat seria excelentă și în prima parte a setului secund, în care s-a distanțat la 2-0, dar din acel moment s-a rupt totul.

12 game-uri consecutive pentru Sloane Stephens contra Soranei Cîrstea

Sloane, câștigătoare de Grand Slam (US Open în 2017), nu i-a mai dat nicio șansă Soranei, vizibil descumpănită de faptul că oponenta găsea replică la orice lovitură pe care o încerca.

Stephens a reușit 12 game-uri consecutive, o serie uluitoare în care Cîrstea i-a pus probleme serioase doar de două ori: la 2-1 în setul secund și la 0-1 în decisiv.

De altfel, game-ul din setul decisiv în care Stephens a făcut 2-0 s-a dovedit a fost un moment-cheie. Sorana a salvat 3 mingi de break, a avut 3 șanse de a-și adjudeca game-ul, dar a cedat în cele din urmă.

+1 FOTO

Restul partidei s-a desfășurat într-o singură direcție. Stephens a câștigat decisivul cu 6-0 și merge în turul 3 după o oră și 54 de minute de joc în total.

În a treia rundă, Stephens o așteaptă pe câștigătoarea meciului Camila Osorio (66 WTA) - Diane Parry (97 WTA).

2018este anul în care Stephens a reușit cel mai bun rezultat al ei la Roland Garros, finala. Sorana nu a trecut niciodată de sferturi, fază atinsă în 2009

Sorana Cîrstea pierde 320 de puncte în clasament din cauza eliminării, întrucât în 2021 reușise să ajungă în turul 4. Ea va coborî mai multe poziții în clasamentul WTA, dar s-a ales cu un cec în valoare de 86.000 de euro.

VIDEO » Ce a declarat Sorana Cîrstea după meciul cu Sloane Stephens

Am început bine, 6-3, 2-0, cred că la 2-1 am avut niște mingi de game, apoi la 4-2 pentru ea am avut mingi de break. Cred că acolo s-a jucat totul. 

Pe parcursul meciului a început să joace din ce în ce mai bine, să greșească din ce în ce mai puțin. Eu am scăzut nivelul și nu am reușit să mai urmez planul. Cred că asta a provocat răstunarea de situație.

Au fost niște greșeli ușoare din partea mea, iar ea a devenit din ce în ce mai solidă pe parcursul meciului. Ar fi trebuit să termin meciul în două seturi.

Serviciul a mers bine. Unde am greșit mult a fost a doua minge după serviciu, cred că m-am grăbit acolo. Ea nu punea foarte mare presiune pe retur, era destul de liniștită, nu mă ataca, dar cred că am slăbit nivelul.

- Sorana Cîrstea, pentru Eurosport

FINAL » Sorana Cîrstea – Sloane Stephens 6-3, 2-6, 0-6

  • break, set și meci Stephens: Sorana nu a găsit forța de a reintra în joc și pierde meciul după 12 game-uri consecutive pierdute. 
  • game Stephens, 0-3: Sorana nu găsește replică la loviturile adversarei. 
  • break Stephens, 0-2: Sloane câștigă cel mai istovitor game al partidei. Americanca fructifică abia a 4-a minge de break. 
  • game Stephens, 0-1: șapte game-uri consecutive pentru Sloane, care este „pe val” în aceste momente. 
  • game, apoi break Stephens, care închide setul 2 după o serie de 6 game-uri câștigate consecutiv. Avem set decisiv. 
  • break Stephens, 2-4: Sorana cedează încă un game, iar misiunea ei de a încheia jocul în minimum de seturi se complică.
  • game Stephens, 2-3: Sloane ajunge la 3 game-uri consecutive adjudecate. 
  • break Stephens, 2-2: Sloane egalează situația generală, 2-2, după un game istovitor, închis cu a doua minge decisivă. 
  • game Stephens, 2-1: primul game reușit de Sloane în acest set. 
  • game Cîrstea, 2-0: nu fără emoții, întrucât Stephens a avut o șansă de break! 
  • break Cîrstea, 1-0: Sorana începe ideal setul secund, cu break la a doua minge decisivă! 

  • game Cîrstea, 6-3: Sorana servește solid și câștigă primul set, după 40 de minute de joc. 
  • break Cîrstea, 5-3: Sorana profită de a 3-a minge de break din acest game și se distanțează pentru prima dată la două lungimi. Va servi pentru a câștiga primul set! 
  • game Cîrstea, 4-3: Sorana câștigă game-ul, după o altă egalitate. 
  • game Stephens, 3-3: cu multă siguranță la serviciu, Sloane câștigă încă un game. 
  • game Cîrstea, 3-2: game echilibrat, dar Sorana punctează când trebuie și reintră în avantaj. 
  • game Stephens, 2-2: Sloane egalează la general, grație unui serviciu solid.
  • game Cîrstea, 2-1: Sorana salvează două mingi de break și închide game-ul la prima oportunitate.
  • game Stephens, 1-1: jucătoarea din SUA servește la fel de bine și face, la rândul ei, un game alb.
  • game Cîrstea, 1-0: Sorana începe extraordinar, game alb în startul partidei. 

În prima rundă a turneului de la Paris, Sorana a trecut de Tatjana Maria (6-3, 6-3), în timp ce Stephens a eliminat- greu pe Jule Niemeier (5-7, 6-4, 6-2). 

Citește și:

Fostul #5 ATP și-a luat rămas bun de la tenis în lacrimi, pe centralul de la Roland Garros » Bornele unei cariere remarcabile

Aici trebuie să lucreze Mouratoglou! Ce a mers și ce nu a mers în jocul Simonei Halep la debutul la Roland Garros + Punctul vulnerabil al româncei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
misu50
misu50  •  26 Mai 2022, 09:46

Daca declara ca nu joaca pt. bani si puncte ci doar pt. trofeu ii dau un sfat: la valoarea ei nu are cum sa castige trofee (dovada cele doar 2 obtinute in atatia ani) si mai bine s-ar duce in magazine sa le cumpere, se gasesc de toate felurile si nu sunt scumpe...Si nu te faci nici de rusine pe terenul de tenis!

romeverest
romeverest  •  25 Mai 2022, 20:06

Sorana in nota ei deja cunoscuta !! In orice turneu care conteaza trece de primul tur dupa care pleaca acasa !! Nimic nou !!

borcea_cel_pacalit_de_jiji
borcea_cel_pacalit_de_jiji  •  25 Mai 2022, 19:57
Postat de teodosie6666 pe 25 Mai 2022, 19:12

Sorana iubeste mult covrigi . Daca ar fi jucat bine in celelalte turnee de zgura nu ar fi jucat asa repede la paris cu o fosta finalista.

În schimb, tu nu iubești (prea mult) limba română!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează