SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

EXCLUSIV „Mai contează că a luat Djokovic unul în plus?” Ilie Năstase, interviu fără rețineri despre „GOAT-ul” din tenis: „Să fie geloși pe Nadal!”

Ilie Năstase / Sursă foto: Imago Images
Ilie Năstase / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 14 iunie 2023 11:34 / Actualizat miercuri, 14 iunie 2023 11:54

Fostul mare jucător Ilie Năstase, 76 de ani, primul #1 din istoria ATP, nu consideră că titlul lui Novak Djokovic de la Roland Garros înseamnă neapărat și încoronarea sârbului drept cel mai mare jucător al tuturor timpurilor.

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, legendarul Ilie Năstase, la rândul său fost campion pe zgura de la Roland Garros, a oferit propria perspectivă cu privire la dezbaterea momentului în tenis. Dacă numărul celor care-l consideră pe Djokovic „GOAT” a luat amploare în ultimele zile, „Nasty” propune o analiză mult mai echilibrată

Ilie Năstase: „Mai contează că a luat Djokovic unul în plus?”

Năstase susține că diferența dintre Djokovic și principalul urmăritor, Nadal, cu 22 de Slam-uri în palmares, e aproape imperceptibilă:

„Nu cred că e o luptă, nu cred că e o luptă personală între el și Nadal. Nu văd lucrul ăsta. Așa s-a întâmplat, nu? Putea fi invers, putea să fie Nadal cu 23. Sunt acolo amândoi, apropiați unul de altul. Mai contează acum că a luat unul în plus?

Pentru Djokovic contează, dar eu nu cred că Nadal e gelos pe lucrul ăsta. Altcineva ar trebui să fie gelos pe el, că a luat de 14 ori Roland Garros. Mai grele sunt alea 14 decât cele 23 ale lui Djokovic. 

Ca să știți și voi, să câștigi pe zgură de 14 ori la Roland Garros?! Nu cred că se mai naște alt jucător care să facă treaba asta” a spus Năstase, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor.

„Mai contează că a luat Djokovic unul în plus?” Ilie Năstase, interviu fără rețineri despre „GOAT-ul” din tenis: „Să fie geloși pe Nadal!”
Novak Djokovic și Rafael Nadal au o rivalitate sonoră, ei întâlnindu-se de 59 de ori în circuit Foto Guliver/GettyImages

30-29e raportul meciurilor directe dintre Djokovic și Nadal, cu sârbul într-un ușor avantaj. În Grand Slam-uri, Nadal conduce la H2H, 11-7

Ilie Năstase: „Copiii se uită doar la cine e campion la ora actuală”

Fost câștigător la Roland Garros și US Open, Năstase subliniază ideea că nu recordurile înseamnă totul în tenis și-i amintește pe marii campioni despre care astăzi se vorbește mai puțin.

Sunt toți acolo, e și Federer. Să nu-i uităm și pe cei de dinainte, pe Borg, pe Rod Laver, care a făcut de două ori Slam-ul calendaristic, pe Sampras. Sau alții, pe care noi i-am uitat. Agassi, de exemplu. Și alții. 

Se uită lucrurile acestea, dar copiii și chiar și ăia mai în vârstă se uită doar la cine e campion la ora actuală. Bănuiesc că și la fotbal e la fel. Pele era apreciat pe timpul lui, Cruyff era apreciat pe timpul lui, la fel Maradona, acum e Messi, nu?

Eu pot să compar, că i-am văzut pe toți și am jucat cu mulți dintre ei, dar eu nu cred că ei fac treaba asta, cred că mai mult presa și sponsorii întrețin treaba asta cu Grand Slam-urile. Așa, și? Va fi uitat Djokovic cu aceste 23 cum au fost uitați și ceilalți! Și el va fi uitat

Putem să stăm să ne uităm doar la recorduri când deschidem ziarul sau revista de sport, dar nu putem să-l uităm pe Nadal, n-avem cum! Sau pe Federer, chiar dacă se retrag. O să-i vină rândul și lui Djokovic, nu?”, a mai spus fostul mare campion al României. 

50 de ani de la succesul istoric al lui „Nasty” » Parisul lui Ilie: „Eram agitat, voiam să ajung la arene cât mai repede”
REMEMBER
50 de ani de la succesul istoric al lui „Nasty” » Parisul lui Ilie: „Eram agitat, voiam să ajung la arene cât mai repede”

Nu știu câte Slam-uri mai ia Djokovic. Nimeni nu știe, cred că nici el nu știe câte mai ia. Să vedem cât mai joacă, că are și el 36 de ani. 

Pe la 38, poate chiar 39 de ani, începe să ți se ducă puțin din vlagă, din forță. Federer a ținut mai mult. Acum, depinde și ce va mai juca Djokovic. Dacă joacă doar turnee de Grand Slam, va avea șansa să nu obosească.

- Ilie Năstase

VIDEO Novak Djokovic și povestea recordului său impresionant

Citește și alte știri din tenis:

Janko Tipsarevic, fost jucător de Top 10: „Întrebarea care trebuie pusă acum ar fi dacă Novak Djokovic este cel mai bun sportiv din toate timpurile”

Ea e femeia căreia Novak Djokovic îi datorează totul: „M-a pregătit pentru viață, de la ea știu tot”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
adwd
adwd  •  20 Iunie 2023, 11:01

Ilie se poticneste la limba romana însă ce cred eu că a vrut să spună este că, federer va rămâne în memoria oamenilor datorita jocului său frumos iar nadal pentru supremația pe zgura de la rg . Djoko din păcate nu are un joc spectaculos și va fi uitat mai repede.

Freyya
Freyya  •  15 Iunie 2023, 03:39
Postat de redbuldog pe 14 Iunie 2023, 16:14

Eu zic ca-n maxim 1 an si Nole va deveni istorie..!Omul e obsedat de palmarese si bravo lui,dar totusi nu poti sa-l consideri inca No.1 ,,all the times",cum spunea un antescriitor nu are in palmares titlul olimpic,capitol la care Rafa conduce cu 2-0...

Rafa nu a castigat turneul campionilor

Meteor
Meteor  •  14 Iunie 2023, 17:09

Surprinde faptul că noi românii, vecini cu sârbii și ortodocși că și ei ne ploconim in fața occidentalilor în loc să ne bucurăm de victoria lui Nole ca de a unuia dintre noi. Sunt curios să aflu dacă era invers, Nadal cu 23 și Nole cu 22, discursul lui Nasty era la fel de "răutăcios"?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează