SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Janko Tipsarevic, fost jucător de Top 10: „Întrebarea care trebuie pusă acum ar fi dacă Novak Djokovic este cel mai bun sportiv din toate timpurile”

Janko Tipsarevic și Djokovic FOTO Imago Images
Janko Tipsarevic și Djokovic FOTO Imago Images

Articol de - Publicat marti, 13 iunie 2023 21:03 / Actualizat marti, 13 iunie 2023 21:52

Janko Tipsarevic, fost jucător de Top 10 și prieten cu Novak Djokovic, susține că acesta a devenit cel mai bun jucător din toate timpurile în urmă cu doi ani, iar acum ar trebui discutat dacă nu cumva este cel mai bun sportiv

Laudele apropiaților lui Novak Djokovic nu contenesc să curgă după triumful de la Roland Garros. Janko Tipsarevic, fost jucător de Top 10, s-a aflat duminică în loja liderului mondial, el fiind printre cei cu care Novak s-a îmbrățișat atunci când a urcat în tribună. Într-un interviu pentru Tennis Majors, sârbul în vârstă de 38 de ani a vorbit despre prietenul său. 

„Știu că poate părea că sunt părtinitor, e unul dintre cei mai apropiați prieteni ai mei, dar discuția cu cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile s-a încheiat pentru mine acum doi ani. Nu mai avea nevoie să câștige încă un trofeu ca să-l depășească pe Rafa pentru a avea acest titlu. Întrebarea care trebuie pusă acum ar fi dacă este el cel mai bun sportiv din toate timpurile", a spus el.

Novak Djokovic, comparat cu Lionel Messi sau Tom Brady

Apoi a continuat: „E greu de măsurat performanțe diferite cum ar fi cele ale lui Tom Brady, Muhammad Ali sau Messi. E o discuție care trebuie avută".

El a identificat un aspect la care Novak nu se poate compara cu nimeni. „Creierul său nu poate fi măsurat. Nu poți măsura cum reușește din punct de vedere mental șă-și controleze emoțiile, să-și impună singur un ritm, să controleze cum reacționează. Din acest punct de vedere, este mai bun ca în orice etapă a carierei sale".

23 de trofee de Mare Șlema câștigat Novak Djokovic, cu unul mai mult ca Rafael Nadal, 22, și 3 față de Roger Federer, 20

Citește și: 

Cel mai echilibrat din toate timpurile » Novak Djokovic: „Mereu m-am comparat cu Federer și Nadal”
Roland Garros
Cel mai echilibrat din toate timpurile » Novak Djokovic: „Mereu m-am comparat cu Federer și Nadal”
Puțini știu! Ea e femeia căreia Novak Djokovic îi datorează totul: „M-a pregătit pentru viață, de la ea știu tot”
ROLAND GARROS
Puțini știu! Ea e femeia căreia Novak Djokovic îi datorează totul: „M-a pregătit pentru viață, de la ea știu tot”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
grro
grro  •  14 Iunie 2023, 10:35

Cel mai bun....? Dacă ai și aurul olimpic la gât, poți spune "cel mai bun jucător/sportiv". Până atunci e doar jucătorul cu cele mai multe GS câștigate!

papora
papora  •  14 Iunie 2023, 07:53

„Întrebarea care trebuie pusă acum ar fi dacă Novak Djokovic este cel mai bun sportiv din toate timpurile”...oare acest jucător de cică "topzece" a auzit de Eddy Merckx??

so0os1ck
so0os1ck  •  13 Iunie 2023, 23:10

Djokovic are un GS mai mult ca Nadal, dar Nadal are 2 medale olimpice de aur, plus ca a castigat de 3 ori cupa Davis cu nationala Spaniei. Cred ca Nadal e mai bun!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează