SPORTURI  »  ALTELE  »  MESAJ

VIDEO Elisabeta Lipă, lecție pentru noile generații: „Dacă nu respecți, să nu aștepți respectul celorlați”

Elisabeta Lipă (57 de ani), una dintre cele mai mari sportive din istoria României, are un mesaj pentru tineri: „Dacă nu respecți, să nu aștepți respectul celorlați”.
Elisabeta Lipă (57 de ani), una dintre cele mai mari sportive din istoria României, are un mesaj pentru tineri: „Dacă nu respecți, să nu aștepți respectul celorlați”.

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 iunie 2022 23:30 / Actualizat sambata, 18 iunie 2022 23:51

Elisabeta Lipă (57 de ani), una dintre cele mai mari sportive din istoria României, are un mesaj pentru tineri: „Dacă nu respecți, să nu aștepți respectul celorlalți”.

Elisabeta Lipă, cea mai bună canotoare a secolului 20, distincție primită din partea Federației Internaționale, spune că nu s-a considerat niciodată vedetă. A încercat să rămână cu picioarele pe pământ, ghidându-se după un sfat primit în tinerețe de la tatăl ei. 

Sacrificiile incredibile ale canotoarelor, povestite de Elisabeta Lipă: „Câtă lume știe asta? Îți tăiai părul pentru 50 de grame”
DEZVĂLUIRI
Sacrificiile incredibile ale canotoarelor, povestite de Elisabeta Lipă: „Câtă lume știe asta? Îți tăiai părul pentru 50 de grame”

VIDEO Elisabeta Lipă: „Dacă nu respecți, să nu aștepți respectul celorlalți”

„Am o performanță, sunt cea mai bună canotoare, dar nu sunt vedetă. De multe ori mi se atribuie acest atribut. Persoană publică sunt, dar nu sunt vedetă. 

Tatăl meu de fiecare dată îmi spunea: «Să ții minte că, dacă nu-l respecți pe cel de lângă tine, oricâte medalii ți-ai pune la gât, chiar dacă ești desemnată de federațiile internaționale cea mai bună, nu vei fi respectată». 

Dacă nu respecți, să nu aștepți respectul celorlați. De fiecare dată îmi spun că a avut mare dreptate. Cu lucrul ăsta te naști. A fost educație primită acasă, să nu mă fure toate aceste recunoașteri și să îi respect pe toți”, a spus Elisabeta Lipă, la Vai'da Podcast.

Elisabeta Lipă, legendă a canotajului românesc

La 16 ani s-a apucat de canotaj, iar după doar un an era în lotul olimpic al României, debutând la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, la 19 ani și obținând medalia de aur alături de Mărioara Popescu.

Elisabeta Lipă a fost prezentă la 6 ediții ale Jocurilor Olimpice și este cea mai medaliată canotoare, având în palmares 8 medalii, dintre care 5 de aur.

13 medaliiare Elisabeta Lipă la Campionatele Mondiale

Citește și alte știri din sportul românesc:

Seară memorabilă la Campionatul European de lupte U17: aur, argint și bronz pentru România!

Jaqueline Cristian se pregătește la baza FCSB pentru revenirea în circuit: „N-am mai avut contact cu fotbalul până acum, a fost ceva diferit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
007claudiu
007claudiu  •  19 Iunie 2022, 07:43

În America și Australia se fac obligatoriu doua sporturi în școală. Elevii ies la ora 16 de la școală iar acasă nu au decât de citit lecturi sau de făcut un eseu. În rest, totul învață la școală. În România trebuie forțați nu doar elevii sa facă sport ci și profesorii sa predea celelalte materii foarte bine și sa facă la clasă totul. Ori, profesorii nu fac totul la școală bazându-se ca elevul va lua ore de la ei. Dacă se întâmplă să ia oreasa vor mai ieși elevii la ora 16.00? Va fi un elev obosit, nu va avea chef sa citească și nici sa producă eseuri. Trebuie reforma adevărată în învățământul romanesc. Nu doar introducerea sportului în școală. Obligați profesorii sa predea temeinic!!!

doralin_meme
doralin_meme  •  19 Iunie 2022, 07:06

Totul por este de la profesori si disponbilitatea scolilor de a obliga elevii sa faca minim un sport in scoala. Profesorii de sport chit ca au dipñome, nu sunt antrenor. Sportul se face cu antrenor. Daca scoala e una de fite nici macar acea ora nu e respectara

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close