SPORTURI  »  ALTELE  »  ANGLIA

Fost star din Premier League, amintire cu Regina: „Doamnă, doamnă! Vreau să am grijă de câinii dumneavoastră”

Emmanuel Eboue, Foto: Imago Images
Emmanuel Eboue, Foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 12 septembrie 2022 11:51 / Actualizat luni, 12 septembrie 2022 11:54

Emmanuel Eboue (39 de ani), fost jucător, la Arsenal între 2004 și 2011, și-a amintit în Daily Telegraph un moment simpatic la întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a, care s-a stins din viață joi seară, la 96 de ani. 

În februarie 2007, „tunarii” au fost invitați de Regină la un ceai la Palatul Buckingham. 

Prima fotbalistă din România care a recunoscut că e lesbiană, declarații neașteptate despre Gigi Becali, personaj cu dese derapaje homofobe: „Îl admir foarte mult”
GSP LIVE
Prima fotbalistă din România care a recunoscut că e lesbiană, declarații neașteptate despre Gigi Becali, personaj cu dese derapaje homofobe: „Îl admir foarte mult”

Emmanuel Eboue: „Doamnă, doamnă! Vreau să am grijă de câinii dumneavoastră”

Ivorianul a povestit: „Înainte să plecăm, căpitanul Thierry Henry mi-a spus: «Emmanuel, mergem la Buckingham, te rog, fără glume»”. El era mereu pus pe șotii. 

„După ce Regina a dat mâna cu toți, i-am văzut câinii corgi și am strigat-o: „«Doamnă, doamnă!». S-a întors și m-a întrebat: «Ce faci?». I-am zis: «Eu sunt OK, dar, vă rog, nu mai vreau să fiu fotbalist. Vreau să am grijă de câinii dumneavoastră. Să-i scot la plimbare, să-i spăl, să le dau mâncare. Îmi doresc să fiu îngrijitor de câini». 

Reacția celor prezenți? „Regina a început să râdă. Prințul Philip râdea și el. Toată echipa râdea”.

Emmanuel Eboue a fost dorit de FCSB

FCSB s-a interesat în 2016 de aducerea lui Emmanuel Eboue, însă ivorianul a ales în cele din urmă să joace pentru Sunderland.

Salariul foarte mare pe care Eboue îl avea la Galatasaray, peste 2 milioane de euro, l-a împiedicat să vină în România. Chiar dacă nu mai cerea la fel de mulți bani, echipa patronată de Gigi Becali tot nu-i putea satisface pretențiile financiare.

CV Emmanuel Eboue

  • Post: fundaș dreapta
  • 214 meciuri a jucat la Arsenal 
  • A evoluat în finala Ligii Campionilor din sezonul 2005-2006, câștigată de Barcelona, scor 2-1
  • 78 de selecții în naționala Coastei de Fildeș
  • Echipele la care a jucat de-a lungul carierei: ASEC Mimosas, Beveren, Arsenal, Galatasaray și Sunderland
  • A câștigat FA Cup cu Arsenal
  • Are în palmares 2 titluri de campion și o cupă cu Galatasaray

Citește și:

Oficialii de la CFR, acuzați că au dat muzica mai tare ca să nu se mai audă cei care cereau demisia lui Petrescu! „Dezgustător!”

Chiricheș chiar a vrut să se retragă de la națională » Cine l-a întors din drum

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează