SPORTURI  »  ALTELE  »  STEAUA

EXCLUSIV Acuze la adresa antrenorului secund al Stelei: "A venit beat la meci! Ia bani de la sportivi"

Stoicuț (în mijloc) alături de fetele antrenate la CSS1 și Steaua, printre care și Beatrice Popescu (prima din stânga jos) // FOTO Facebook
Stoicuț (în mijloc) alături de fetele antrenate la CSS1 și Steaua, printre care și Beatrice Popescu (prima din stânga jos) // FOTO Facebook

Articol de , - Publicat joi, 06 iulie 2017 13:49

Andrei Stoicuț, secundul Stelei de la polo, e acuzat că a antrenat în stare de ebrietate, tehnicianul "naționalei", Vlad Hagiu, confirmă: "am sesizat asta, el a recunoscut"

Bulgărele se rostogolește după ce mama unei sportive legitimate până în acest an la secția de polo a CSA Steaua a semnalat un fals în acte.

Gabriela Popescu, mama poloistei Beatrice Popescu, 18 ani, plusează și afirmă că secundul Stelei "se poartă urât cu elevele sale, iar de câteva ori a venit în stare de ebrietate la antrenamente".
Acesta se numește Andrei Stoicuț.

Femeia indică și un turneu în care cel ce antrenează atât junioarele de la CSS1, cât și senioarele de la Steaua, ca secund, ar fi călcat strâmb: un turneu din acest an, din luna martie, disputat la Alba Iulia.

Hagiu: "Am sesizat comisia de disciplină"

Cel ce confirmă întâmplarea este chiar Vlad Hagiu, antrenorul "naționalei" de polo feminin, golgeterul all-time al polo-ului românesc, 1.150 de goluri în 420 de prezențe la prima reprezentativă.

- Domnule Hagiu, știm că aveți informații despre un incident cu antrenorul Andrei Stoicuț. Ar fi venit beat la un meci...
- Da, s-a întâmplat acum câteva luni, iar în iunie a fost prezentat în fața Comisiei de Disciplină, unde a recunoscut totul. După mine, este un caz închis.

- Ce fel de turneu era?
- El era prezent cu CSS1. De junioare. Vă dați seama, dacă se întâmpla la vreun lot național, aș fi luat măsuri eu, dar așa am sesizat Federația.

- S-a întâmplat de mai multe ori?
- Eu știu că doar atunci. Oricum, la următoarea abatere se va lua o decizie mai dură.

"Consumă alcool frecvent"

Cu toate acestea, Gabriela Popescu susține că "Andrei Stoicuț consumă alcool frecvent" și, mai mult, "le cere fetelor sume lunare cuprinse între 20 și 50 de lei pe motiv că are salariul prea mic!".
Cu toate acestea, femeia face publice documente pe care le-a obținut din cadrul clubului Steaua. În care Andrei Stoicuț primește indemnizație de sportiv pentru luna decembrie 2015 și mai multe luni din anul 2016. Suma primită, lunar, de acesta este de 412 lei. z

"M-au mustrat că am râs"

Reacția lui Stoicuț? "Nici Beatrice şi nici mama ei nu au fost la Alba Iulia să ştie ce s-a întâmplat. Era un meci uşor şi râdeam mai tare cu fetele de pe margine. Vlad Hagiu era acolo, probabil că i s-a părut că facem mişto de el.

Cred că a luat-o personal şi mi-a făcut raport, iar Comisia de Disciplină mi-a dat o mustrare. Nu pentru că aş fi băut, ci pentru că am râs mai tare în timpul meciului. Nu a venit nimeni să-mi pună vreo fiolă, să demonstreze că băusem. Nici arbitrii nu au scris nimic. Eu nu fac aşa ceva. Fetele sunt martore. Antrenez de 10 ani, am patru titluri câştigate!".

Referindu-se la acuzele că ar fi cerut bani sportivelor, Stoicuţ spune că "mă miră de ce doamna Popescu n-a spus până acum aceste lucruri, să vedem ce martori are! N-am cerut niciodată nimic de la sportive. Aşa e când cineva vrea să plece de la noi la Dinamo, cum e şi cazul lui Beatrice. Se face scandal, să nu i se pună beţe în roate la transfer".

"Am făcut şi judo, şi fotbal, şi mai multe sporturi în facultate. Dar specializarea mea este în nataţie, am carnet de antrenor de polo" Andrei Stoicuţ, antrenor polo la CSA Steaua

"Andrei Stoicuț este șeful catedrei de polo la Clubul Sportiv Școlar numărul 1 din Capitală. Potrivit HG 1447/2007, el nu poate beneficia de indemnizație de masă de la Steaua, așa că a fost trecut ca sportiv, el fiind antrenor" Gabriela Popescu, mama poloistei Beatrice Popescu

 

Citește și: Steaua reinventează calendarul: "Au falsificat CNP-uri cu luna a 13-a în ele!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
justitiarinsport
justitiarinsport  •  12 Iulie 2017, 16:48

Stimate coleg ce comentezi despre Vlad Hagiu, tot ce e polo in Romania si in lume au auzit de acest nume, pe cand de Andrei Soicut n-a cam auzit nimeni.POate doar ceva scandaluri, nu e prima data cand e acuzat de ceva, acum betie, altadata bataie, pe cand batea copii la antrenamente la SS1. Dansul o avea carnet de antrenor dar polo n-a facut si este zero ca si caracter ca si multi din gasca Stelei, oricum acolo bautura e la ordinea zilei. La orice ora din ZI. Iar daca domnii care au scris articolul mai doresc si alte dovezi sunt dispus sa le pun la dispozitie.

solus
solus  •  07 Iulie 2017, 00:12

Interesant de observat contextul acestui articol, in care la carma nationalei de fete junioare fost pus domnul Stoicut prin prisma rezultatelor pozitive la echipa de club in detrimentul marelui fost jucator D-nul Hagiu ale carui rezultate de antrenor nu prea il recomanda. Ba mai mult, rezultatele D-nului Hagiu de la echipa nationala de fete senioare se bazeaza prin prezenta majoritara a fetelor crescute de domnul Stoicut. Nu ar fi pt prima oara cand domnul Hagiu apeleaza la tertipuri de presa si scandal pentru a sapa un antrenor. Sunt sigur ca am afla mai multe si din Stadionul Dinamo, de pe langa sala de tir jos, unde domnul selectioner obisnuia in tinerete sa se bucure de spritzuri si papiroase.

asystel
asystel  •  06 Iulie 2017, 21:07

E cat o ancora ruseasca, sportiva asta minune!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează