SPORTURI  »  ALTELE  »  SPORT ÎN ȘCOLI

EXCLUSIV Sport blocat într-un sector din București! "Nu ne putem antrena din cauza lipsei pazei din școli"

Articol de - Publicat luni, 18 septembrie 2017 14:31

UPDATE 18:30 / Primăria Sectorului 4 a oferit un răspuns la solicitarea GSP, pe care îl puteți citi la finalul articolului.

Cluburile sportive care își desfășoară activitatea în școlile din Sectorul 4 din Capitală sunt blocate din cauza lipsei pazei în instituțiile de învățământ.

Chiar la începutul lunii, contractul Primăriei cu firma de pază care asigura acest serviciu în școlile din Sectorul 4 a fost suspendat. Despre acest subiect s-a scris pe larg pe HotNews.ro, unde erau prezentate atât reacțiile părinților, cât și răspunsurile edilului Daniel Băluță.

În urma acestei decizii au avut de suferit și cluburile sportive care își desfășoară antrenamentele în sălile de sport din școlile sectorului. 

Unul dintre conducătorii de club din Sectorul 4, Bogdan Lavric, președinte la clubul Artesania, a explicat situația pentru GSP.ro.

"De la 11 septembrie, noi nu mai avem acces în sălile de sport. Însă eu îi înțeleg pe directori, nu pot avea grijă de noi fără pază în școli.

Am avut discuții și cu reprezentanți ai Primăriei, ne-au spus că s-a renunțat la acel contract pentru că era foarte scump, în jur de 6 milioane de euro, dacă nu mă înșel.

În orice caz, intrăm în a doua săptămână în care nu ne putem antrena. Și, peste două săptămâni, începem campionatul. Nu e vorba doar de noi. Eu cunosc și un club de badminton, cluburi de dansuri.

La clubul meu sunt 80-100 de copii înscriși care, în acest moment, nu au unde să se antreneze", a punctat Lavric.

RĂSPUNSUL PRIMĂRIEI

Către,

GAZETA SPORTURILOR

Urmare a solicitării dumneavoastră din data de 18 septembrie a.c., referitoare la paza din școlile și grădinițele de pe raza sectorului 4, vă comunicăm următoarele:

               Paza în unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza sectorului 4 al capitalei nu va mai fi asigurată de către firmele de pază, întrucât contractele pentru serviciile prestate au expirat. Mai mult, costurile pentru serviciile de pază erau foarte ridicate ( aproximativ 500 de mii de euro/lună).

               În prezent, în școlile și gradinițele din sectorul 4, pe timp de zi, paza va fi asigurată de către personalul unităților de învățământ. Pe timpul nopții, unitățile de învățământ vor fi monitorizate prin intermediul sistemelor de supraveghere video precum și a celor anti-efracție instalate.

               De asemenea, intervenția rapidă, în caz de necesitate, va fi asigurată de echipajele Direcției Generale de Poliție Locală Sector 4. Acestea vor fi prezente în școlile și grădinițele din sector, zilnic, la începutul orelor de curs cât și la terminarea acestora.

               Măsura neprelungirii contractelor pentru serviciile de pază în unitățile de învățământ din sectorul 4 al capitalei a fost adusă spre înștiințare Inspectoratului Școlar al Municipiului București în luna februarie a anului în curs. Reprezentanții ISMB, până la data prezentei, nu au înaintat o alternativă în vederea asigurării serviciilor de pază.

               De menționat faptul că, potrivit obligațiilor contractuale, serviciile de pază din școlile și grădinițele de pe raza sectorului 4 vizau doar clădirile și bunurile fixe inventariate, nu și paza persoanelor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
1935555519848044
Claudiu Moga  •  19 Septembrie 2017, 17:05

Multumim dl Lutac Razvan pentru curajul de a spune adevarul despre ce se intampla cu adevarat in sect 4 cu sportul si il rog pe aceasta cale sa ne ajute . Pana acum primaria nu a luat nici o masura . Chiar nu vede nimeni ? Dl ministrul al sportului dori ti ca Romania sa aduca performante? Cum ? Copii nostri se antreneaza in parcuri este normal sala de sport este goala dl lutac va rog sa urmariti in continuare ce solutie gaseste primaria . Au trecut 2 zile si nimic nimeni na foat contact . Ce raspuns v a dat dat este standard uitativa pe facebookul dl Baluta . Vom merge cu copii la primarie sa joace meciul oficial din campionatul national si sa se antreneze ..Poate se sesizeaza si ministerul invatamantului . Ma intreb ca prostul .In tara mea ROMANiA se vrea performanta ? Pacat nu pot sa mai scriu fiinca ma napadit plansul .cei carr aveti copii sportivi poate ma intelegeti

axelll
axelll  •  19 Septembrie 2017, 16:40

Incredibila precizarea din finalul raspunsului primariei: "De menționat faptul că, potrivit obligațiilor contractuale, serviciile de pază din școlile și grădinițele de pe raza sectorului 4 vizau doar clădirile și bunurile fixe inventariate, nu și paza persoanelor." Adica dualpurile si bancile scolare sunt mai importante decat vietile copiilor!! Nenorocitilor, ***, hotilor! Nu va mai saturati ***....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

719900428219541
Georgiana Zidaru  •  19 Septembrie 2017, 15:52

https://www.petitieonline.com/copiii_sunt_cei_mai_importani Noi am semnat aici, dar domnule Lutac, stimati ziaristi de la Gazeta Sporturilor, chiar si dvs inghititi acest raspuns aberant pe care il primesc standard locuitorii sectorului 4 de cand a aparut aceasta problema? Nici nu trebuia sa intrebati la primarie, il copiati de la ei de pe FB. Nu are nimeni cojones sa intrebe de ce la celalte sectoare se poate? Nu are nimeni cojones sa il cheme la o scoala sa vada haosul pe care l-a creat si, mai ales, sa exemplifice la fata locului cum ar putea asigura securitatea copiilor femeile de serviciu si secretarele (ca doar ele sunt personalul auxiliar)??? Ca de aia ne bucurasem ca, uite, scrie si Gazeta. Asteptam ca cineva care conteaza sa puna aceste intrebari.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează