SPORTURI  »  ALTELE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Nicu Vlad, momente de coșmar în decembrie 1989: „M-au confundat cu teroriștii! Cineva a fost împușcat lângă mine”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 martie 2020 20:15

Nicu Vlad, 56 de ani, fost mare halterofil român, multiplu campion mondial, european, dar mai ales olimpic, a participat la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu", transmisă miercurea pe GSP.RO, de la ora 20:00.

Nicu Vlad a participat la patru ediții ale Jocurilor Olimpice și a câștigat mai multe medalii: aur la Los Angeles în 1984, argint la Seul în 1988 și bronz la Atlanta în 1996. Doar la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992 s-a clasat pe locul 4. În prezent președintele Federației Române de Haltere și vicepreședinte al Federației Internaționale de specialitate.

POVEȘTE // "La Revoluție am dus mere și cafea oamenilor!"

Nicu Vlad a povestit în cadrul emisiunii o întâmplare din decembrie 1989. 

"La Revoluție, eram sportiv la Steaua. Și-am plecat cu doi unchi ai soției mele la televiziune. Am luat mere și cafea să le ducem oamenilor din stradă. Am dat la unul, la doi, până au început «Domne, cine știe ce bem?!»". Și-a trebuit să beau și eu cafea, deși nu beau niciodată... Credeau că o să fie otrăviți. Totul se întâmpla în zilele în care se trăgea în București. Chiar lângă noi cineva a fost împușcat, dar nu ne-am întors acasă. Am fost mai mulți sportivi acolo și ne-am trezit făcuți trădători! Am mers și cu Rică Răducanu, ne-au dus în televiziune când se lansaseră tot felul de zvonuri. Ne-au confundat cu teroriștii! Eu atunci eram ofițer la Steaua", a spus Vlad.

SITUAȚIE // "M-am operat în Australia, în România nu s-a putut face nimic"

Fostul mare halterofil a spus cum a ajuns să-și cumpere o casă în Australia și cum s-a operat în Melbourne în 1989. 

"Am avut prilejul să cunosc mulți sportivi și oameni. La un moment dat am avut un accident. Am doborât un record mondial în '86, dar în primăvara lui '87 am avut probleme la genunchi. N-am reușit să tratez problema în România... Mergeam la spital, dar mă puneau să fac antrenament până la limita durerii... În primele luni ale lui '89 am fost la Melbourne, la doctorul Kenedy. Mi-a făcut un control și mi-a zis că trebuie să fiu operat. Totul artroscopic, noi n-aveam așa ceva în România. M-am întors acasă după operația din martie și în toamnă am ieșit vicecampion mondial. Piciorul drept, care de regulă e mai gros cu un centimetru decât stângul, acum era mai subțire cu șapte!", a povestit Nicu Vlad.

URMĂREȘTE EMISIUNEA INTEGRALĂ CU NICU VLAD

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
andrei.f
andrei.f  •  05 Martie 2020, 00:58

Ba nicule, tot prost ai ramas, ce revolutie visezi ? A fost o lovitura de stat iar chestia cu confundatul nu e intamplatoare. A fost un scenariu pus in scena de un grup de ofiteri tradatori de la armata, o parte din ei sunt cercetati acum de procurorii militari pentru crime impotriva umanitatii !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close