SPORTURI  »  ALTELE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Nicu Vlad: „Suntem depistați pozitiv după 8 ani pentru că totul e politic și se plătesc anumite polițe!"

Articol de GSP - Publicat joi, 05 martie 2020 10:52

Nicu Vlad, fost mare halterofil român, multiplu campion mondial, european și olimpic, a participat la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu", transmisă în fiecare miercuri pe GSP.RO, de la ora 20:00

Nicu Vlad a participat la patru ediții ale Jocurilor Olimpice și a câștigat mai multe medalii: aur la Los Angeles în 1984, argint la Seul în 1988 și bronz la Atlanta în 1996. Doar la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992 s-a clasat pe locul 4.

În prezent președintele Federației Române de Haltere și vicepreședinte al Federației Internaționale de specialitate, Vlad vorbește despre scandalul de dopaj în care este implicată România și detaliază cum au fost prinși dopați sportivii români după 8 ani.

El acuză jocuri politice. 

- Spuneai de președintele Federației Internaționale de Haltere...
- Sunt chestii politice! A fost și este un război între America și Rusia. D-asta s-a extins regula asta de păstrare a probelor. De la 5 la 8 ani și acum au dus-o la 10. Nici nu știm ce vor să mai facă...

- Deci își bagă și aici politicul coada.
- Politicul își bagă coada, sigur! Ei au suspendat Rusia la toate sporturile, dar sportivii curați cer să participe, se duc individual. Cei de acum nu au nicio vină! Noi trebuie să primim acum de la Federația Internațională toată situația și să vedem. De ce să fie afectați ăștia de acum? Nu mi se pare normal, corect. E ilogic!

"Sunt sportivi suspendați care nu mai sunt în sport, nu mai sunt implicați. Îți ia medalia, îți ia și renta viageră. Tu îi dai medalia unui sportiv care s-a lăsat! Sunt și sportivi care au folosit substanțe. Eu nu îi incriminez, dar nici nu le iau apărarea pentru că nu sunt avocatul lor. Cine a greșit a plătit!"

- Acum președintele Federației în ce situație e?
- V-am spus că președintele Federației Internaționale este acuzat de o manipulare de probe, de doping și ceva cu fraudă. Acum este suspendat pentru 3 luni, iar Comitetul Executiv a luat o firmă care să facă un audit și așteptăm să vedem ce facem.

- Tu ce planuri ai acolo?
- Mă gândesc să candidez la funcția de președinte! Am fost întrebat și sunt întrebat de pe plan internațional, acolo unde sunt și sprijinit! Pe mine acum mă interesează însă mai mult să ajung cu sportivii mei la Olimpiadă. Dar am intenția să candidez pentru funcția de președinte. Sunt 193 de țări care votează!

"Avem undeva la 400 de sportivi legitimați și teoretic există riscul să nu mergem la Tokyo, dar nu cred că este corect ca un sportiv ca Loredana Toma, care a fost și este controlată de nenumărate ori, să rămână acasă. Nu e etic și moral. Sper să nu ajungem acolo!"

URMĂREȘTE AICI ÎNTREAGA EMISIUNE CU NICU VLAD

Citește și: 

Editorial Cristian Geambașu: „De ce după 8 ani? De-aia, domnule președinte!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează