SPORTURI  »  ALTELE  »  ALEGERI

Federația Română de Baseball și Softball are un nou președinte

Cristian Manea
Cristian Manea

Articol de - Publicat vineri, 29 aprilie 2022 10:33 / Actualizat vineri, 29 aprilie 2022 10:36

Cristian Manea a fost ales să conducă în următorii patru ani federația care are un buget de 200.000 de lei de la stat

Departe de tumultul de la alte federații care-și desemnează conducerea în această perioadă, Federația Română de Baseball și Softball a programat miercuri Adunarea Generală Extrarodinară pentru alegerea președintelui și membrilor Comitetului Executiv.

Dintre cei 25 de membri afiliați au fost prezenți 17, care și-au exprimat opțiunile. Astfel, Cristian Manea a fost ales noul președinte al federației, cu 15 voturi, înregistrându-se și 2 abțineri. În vârstă de 48 ani, acesta are o carieră bogată încă de la începuturile celor două sporturi la noi în țară. 

Campion național și câștigător al Cupei României, a primit titlul de MVP (cel mai tehnic jucător român) în 1991, este arbitru de baseball din 1995 și antrenor de baseball din 1998, obținând licența de arbitru internațional în 2001. A fost prezent ca arbitru la Campionatul Mondial de baseball pentru juniori din 2006, în SUA, a ieșit campion național la softball ca antrenor cu Sportul Studențesc - Angels, pe care a pregătit-o în perioada 2007-2014 și unde este președinte, și a deținut funcția de Administrator District România din partea Little League (SUA).

„A fost o campanie atipică. Practic, câțiva dintre membrii activi au reușit să coaguleze majoritatea cluburilor de Baseball și Softball din țară, și, cu foarte puțin timp înainte de alegeri, m-au convins să accept această candidatură. Procesul electoral a fost o simplă formalitate”, a declarat Cristian Manea.

„Cuvântul de ordine va fi: reformă”

Noul președinte și-a anunțat obiectivele pentru primul său mandat de 4 ani. „Ultimii 13 ani au reprezentat un declin pentru aceste sporturi. Este motivul pentru care cuvântul de ordine va fi: reformă. În perioada următoare va trebui să reorganizăm în amănunt activitatea acestei organizații. Va fi o tranziție dificilă, însă, atunci când pasiunea pentru sport îți ghidează acțiunile, trebuie să iasă. Sunt convins că vom reuși! Secretul este energia venită din partea membrilor Federației Române de Baseball și Softball”, a explicat acesta.

În cadrul adunării generale au fost desemnați și membrii Comitetului Executiv: Președinte - Cristian Manea (președinte Angels București), Primvicepreședinte - Marius Tătaru (director CSS Călărași), Vicepreședinte - Constantin Nacu (director CSS Botoșani), Secretar General - Ioan Bălan (președinte Leaders Călărași), Membri - Pavel Laurențiu (director CSS Tg. Neamț), Bogdan Pîrvu (profesor CSS Botoșani), Marius Țocu (profesor LPS Roman), Loredana Asoltanei (vicepreședinte Thunder Wolves Botoșani).

Citește mai multe știri din sport:

Promisiunea noului șef din handbalul românesc: „Am o demisie semnată în alb! E o garanție pentru ce vreau să fac”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează