SPORTURI  »  ALTELE  »  PATINAJ ARTISTIC

Finala Marelui Premiu al Federației Internaționale de patinaj artistic se dispută în acest week-end

Nathan Chen FOTO: Reuters
Nathan Chen FOTO: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 08 decembrie 2018 09:00

În aceste zile, la Vancouver, se desfășoară finala Marelui Premiu al Federaţiei Internaţionale de patinaj artistic.

La competiția din Canada se întrec cei mai buni șase patinatori ai sezonului la toate cele patru probe. Calificarea se face pe baza rezultatelor obținute la competițiile care s-au desfășurat între octombrie și decembrie: Skate America, Skate Canada, Helsinki Grand Prix, Trofeul NHK, Cupa Rostelecom și Internaționalele Franței.

La masculin s-au calificat Yuzuru Hanyu, Shoma Uno, Nathan Chen, Michal Březina, Sergei Voronov și Cha Jun-hwan. Dublul campion olimpic, Yuzuru Hanyu, a fost nevoit să se retragă din cauza unei accidentări la gleznă, iar locul său a fost luat de canadianul Keegan Messing. La programul scurt, s-a impus americanul Nathan Chen.

Pentru medalii în proba feminină se luptă trei rusoaice și trei japoneze: Alina Zagitova, Elizaveta Tuktamysheva, Sofia Samodurova și Rika Kihira, Satoko Miyahara, Kaori Sakamoto. Japoneza Rika Kihira conduce după programul scurt.Ocazie bună pentru FranțaÎn proba perechilor, francezii Vanessa James și Morgan Ciprès pot scrie istorie, devenind prima pereche din Franța care se impune în finala Marelui Premiu.

Până acum, în cele 68 de ediții, s-au impus perechi din Canada, China, Germania sau Rusia. La Vancouver, ei se întrec cu trei perechi din Rusia, cu una din China și una din Italia. La dans, primii în clasament sunt Madison Hubbell și Zachary Donohue.

Cei doi americani au fost primii care au reușit calificarea la competiția din Canada, după ce s-au impus în primele două competiții ale toamnei. Finala Marelui Premiu reprezintă și o repetiție generală în vederea Campionatelor Mondiale din 2019, care vor avea loc în luna martie, în Japonia, la Saitama. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
2269723956581960
Evan Roseknife  •  08 Decembrie 2018, 19:21

Poate data viitoare puneti si tagurile corect...este penibil sa nu scrieti corect la tags numele dublului campion olimpic

Vezi toate comentariile (1)
Comentează