ESPORTS  »  FORTNITE  »  FORNITE

Ce e Fortnite, shooter-ul supraviețuire care revoluționează industria de gaming! Cine e maestrul Ninja, cu 35 de milioane de urmăritori și ia pe lună cât jucătorii din Liga 1 pe an!

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 mai 2019 12:38

Fortnite este cel mai în vogă joc video al momentului, iar liderul este Richard Tyler Blevins (Ninja), un maestru cu 35 de milioane de următori pe platforme, care câștigă în medie 500.000 de euro pe lună!

În ultimii ani, jocurile video s-au dezvoltat inimaginabil, existând în acest moment sute de jucători celebri în industria Esports, care și-au creat o carieră în domeniul virtual.

Dacă înainte stătateai la Counter-Strike sau FIFA de plăcere cu prietenii, industria jocurilor video a devenit o adevărată sursă de câștig pentru mulți dintre gameri.

Cei mai pricepuți dintre aceștia ajung să câștige chiar si zeci de milioane de euro pe an, primesc sponsorizări și sunt chemați la evenimente importante din societate.

Platformele unde aceștia se remarcă sunt Twitch si Youtube, iar majoritatea se axează pe un singur joc.

360.000 de euro / aneste cel mai mare contract de fotbalist în Liga 1. Ninja câștigă 500.000 pe lună!

Fortnite, nava amiral a jocurilor video

Cel mai în vogă joc din acest moment este fără doar și poate Fortnite, un shooter-supraviețuire care a apărut pe piață în 2017 și care are în jur de două milioane de utilizatori activi zi de zi.

Shooter-ul are mai multe moduri, însă cel mai cunoscut este Battle Royale, unde 100 de jucători se luptă în echipe pentru a rămâne ultimii în viață. Este de departe cel mai vizionat joc pe site-ul Twitch, cu peste 43 de milioane de urmăritori. Iar un joc ca acesta are și un streamer pe măsură.

125.000.000 jucătoriare Fortnite, conform FoxSports Asia

Cine e Ninja: maestrul cu 22 de milioane de subscriberi

Richard Tyler Blevins (Ninja), 27 de ani, este un adevărat maestru al jocului, catalogat cel mai bun din lume la Fortnite.

  • Americanul a devenit în februarie 2019 cel mai vizionat jucător de pe platforma de streaming Twitch, cu peste 14 milioane de urmăritori;
  • Numărul subscriberilor este chiar mai mare pe Youtube, având în acest moment aproape 22 de milioane de subscriberi.

ninja

Videoclipurile lui Ninja au adunat 453,992,690 de vizualizări!

În vârstă de doar 27 de ani, se estimează că Tyler ar câștiga în jur de 500.000 de dolari pe lună, asta doar din streamul pentru Fornite si donații.

Are un parteneriat celebru cu firma de energizante Red Bull, și, conform Reuters, „Ninja” sponsorizează noul joc al celor de la EA, Apex Legends, în schimbul fabuloasei sume de 1 milion de dolari.

PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG), Overwatch, Grand Theft Auto V (GTA 5) sau League of Legends sunt alte jocuri de top pe platforma Twitch, și, cu siguranță, jocurile video se vor dezvolta și mai mult în următorii ani. Chiar și în fotbal avem parte de o creștere semnificantă a jocului FIFA.

  • Există deja echipe de fotbal are au câte un reprezentant în joc. În România, cel mai celebru jucător de FIFA este Ovidiu Pătrașcu.

Chiar și FRF a promovat competiții de FIFA, în căutare de jucători pentru echipa națională a României de FIFA!

* de Alex Mone

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează