SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE JUDO

FOTO Daria Bilodid, „Anaconda” din Kiev, e cea mai tânără dublă campioană mondială: „În afara tatamiului sunt timidă”

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 septembrie 2019 09:00

Ucraineanca Daria Bilodid,18 ani, a devenit în această săptămână cea mai tânără dublă campioană mondială.

Daria Bilodid este noua stea a judoului, după ce a demonstrat săptămâna aceasta la Tokyo că titlul mondial cucerit anul trecut nu a fost o întâmplare. La Baku, în 2018, pe când avea doar 17, a devenit cea mai tânără medaliată cu aur din istoria judoului. Anul acesta a parcurs din nou drumul până la aur, învingând-o în finala categoriei 48 de kg pe favorita publicului Funa Tonaki, 24 de ani, și devenind prima sportivă care urcă pe prima treaptă a podiumului la CM de două ori până să împlinească 19 ani. 

Născută la Kiev, Daria are un stil agresiv, utilizându-și picioarele lungi, fapt ce i-a determinat și supranunele, pe care ea nu-l prea agreează. "Mulți îmi spun că lupt ca o anacondă, dar eu încerc doar să fiu furioasă și agresivă și nu vreau să fiu asemănată cu un animal, ci vreau să lupt ca Daria Bilodid", a spus ea pentru olympichannel.com. Apoi a elaborat: "Sunt foarte furioasă și concentrată când lupt, dar în afara tatamiului sunt timidă, dar acolo cred că am nevoie să fiu agresivă și să-mi păstrez mintea în formă bună".

+1 FOTO

Mama își dorea altceva

Cum a ajuns Daria să practice judoul? Era aproape imposibil să nu facă judo pentru că tatăl său, Gennadii Bilodid, e fost judoka și a cucerit medalii mondiale și europene, iar mama sa, Svetlana Kuznețova, este antrenoare de judo. Însă a existat o mică paranteză în destinul său, primul sport al micuției Daria a fost gimanstica ritmică. La șase ani, ea s-a nimerit la unul dintre antrenamentele mamei sale și după ce a intrat pe tatami le-a spus cu inocența și inconștiența pe care doar un copil le poate avea că de acum încolo judoul va fi viața ei. "Visul meu era ca Daria să devină o mare campioană la gimnastică ritmică, dar niciodată nu mâ gândeam la judo", a spus Svetlana Kuznețova.

Parcursul său în concursuri internaționale anunța explozia de mai târziu, dar nimeni nu prevedea că ea va veni atât de repede. Pe lângă medaliile de la Mondiale, are și două titluri europene, cucerite în 2017 și 2019. La anul, înainte de a împlini 20 de ani, cariera ei s-ar putea completa cu medalia de aur olimpică.

FOTO Daria Bilodid, „Anaconda” din Kiev, e cea mai tânără dublă campioană mondială: „În afara tatamiului sunt timidă”

"Mă simt extraordinar că am câștigat din nou medalia de aur, vreau și mai multe. Acum o să-mi iau o pauză, apoi mă voi întoarce în sală, la muncă"
Daria Bilodid

7medalii la Grand Prix-urile de judo are în palmares Daria Bilodid, dintre care cinci sunt de aur

5români au participat la CM de al Tokyo, niciunul nu a trecut de primele tururi

Viitor strălucit

Faptul că Daria Bilodid are două titluri mondiale înainte să fi împlinit 19 ani i-a făcut pe mulți să se gândească la ideea că ea este cea care va depăși performanța legendarei Ryoko Tani, care a adunat în carieră șapte titluri mondiale. Daria a detronat-o deja la un capitol pe japoneza care a concurat la aceeași categorie. Înainte de Baku 2017, recordul de precocitate îi aparținea, ea reușind să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului prima oară în 1993, la 18 ani și 27 de zile. Daria avea la Baku 17 ani și 345 de zile. "Încerc doar să mă antrenez și să nu mă gândesc la recorduri", a spus Daria.

E fan Sporting Lisabona

FOTO Daria Bilodid, „Anaconda” din Kiev, e cea mai tânără dublă campioană mondială: „În afara tatamiului sunt timidă”

În afară de judo, Daria urmărește fotbalul și ține cu Sporting Lisabona. De unde această afiliere? Ucraineanca este legitimată de la finalul lui 2018 la acest club, la secția de judo. I-a urmărit de mai multe ori pe fotbaliștii lui Sporting acasă, pe "José Alvalade" (foto sus). Ea a primit și un cadou din partea echipei: un tricou cu numele său.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
1000833093403035
Bolon Yokte  •  01 Septembrie 2019, 13:21

De necrezut ! O junioara ukraineancă (17 ani)invinge o japoneza de 24 de ani ți ia titlul mondial de 2 ani consecutiv! Iar tatal ei fost campion european și mondial? În ce ani? Nu știam că ukraineenii erau așa tari la judo! Japonia erau apoi Rusia,Franța,Anglia,Italia la fete..și băieți.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează