SPORTURI  »  ALTELE  »  POPOVICI, RECORD MONDIAL

VIDEO Detaliul fabulos remarcat după recordul mondial al lui David Popovici: „Minunat! Același bazin, 13 ani distanță”

FOTO: Raed Krishan (GSP.ro) +18   FOTO
FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 august 2022 20:28 / Actualizat sambata, 13 august 2022 20:28

David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde.

Întreaga planetă e la picioarele lui David Popovici » Materiale istorice pe L'Equipe, Marca și Gazzetta dello Sport: „De pe altă planetă, nu poate să fie om!”
Popovici, record mondial
Întreaga planetă e la picioarele lui David Popovici » Materiale istorice pe L'Equipe, Marca și Gazzetta dello Sport: „De pe altă planetă, nu poate să fie om!”

Kyle Sockwell, fost înotător, actualmente analist și comentator al evenimentelor din natația mondială, a remarcat un detaliu superb. A sincronizat cursa de record mondial cu precedenta cea mai bună performanță din lume, a brazilianului Cesar Cielo Filho. Ambele au fost reușite în același bazin, de la Foro Italico din Roma, la 13 ani distanță.

„În același bazin, 13 ani distanță. Ce mod minunat să bați acest record mondial”, a scris Kyle Sockwell.

Întreaga planetă e la picioarele lui David Popovici

Performanța lui David Popovici, record mondial doborât după 13 ani, a făcut imediat înconjurul planetei. State of Swimming a notat că David Popovici a devenit cel mai tânăr deținător al recordului mondial în „proba regină”, cea de 100 de metri liber.

Gazzetta dello Sport, cea mai importantă publicație din Italia, i-a dedicat un articol separat, poziționat în prima parte a site-ului. Are titlul „Cine e David Popovici, noul rege al probei de 100 de metri”, iar în el este prezentată filosofia de viață a fenomenului natației.

+14 FOTO

Și francezii de la L'Équipe au fost impresionați de performanță și i-au dedicat un material amplu: „David Popovici a bătut recordul lui Cesar Cielo”.

VIDEO Cursa în care David Popovici a stabilit un nou record mondial

Citește și alte știri din sportul românesc:

Miză uriașă pentru Simona Halep în meciul cu Jessica Pegula » Mouratoglou a băgat-o în ședința imediat după victoria cu Gauff

VIDEO ZI DE VIS! 6 medalii, dintre care 3 de AUR, la Europenele de Canotaj! Alte 3 medalii de bronz pentru delegația „tricoloră”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează