SPORTURI  »  ALTELE  »  WRESTLING

FOTO Dinastia Hart » Cum a apărut şi s-a dezvoltat cea mai puternică familie din istoria wrestling-ului: lupte cu tigri şi urşi grizzly

David Hart-Smith, Natalya Neidhart şi Tyson Kidd, membrii ai dinastiei Hart +7   FOTO
David Hart-Smith, Natalya Neidhart şi Tyson Kidd, membrii ai dinastiei Hart

Articol de - Publicat miercuri, 19 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 19 noiembrie 2014 18:41

Una dintre cele mai frumoase poveşti din wrestling este cea a familiei Hart. Din 1946, de cînd Stu Hart, patriarhul familiei, a disputat primul meci profesionist de wrestling şi pînă în zilele noastre, familia lui a devenit una dintre cele mai respectate din această industrie.
Totul a început cu Stu
Stu s-a născut în timpul Primului Război Mondial şi a prins una dintre cele mai tulburi perioade ale omenirii. A simţit mereu o chemare pentru sport, fiind atras atît de fotbalul american, pe care l-a şi practicat timp de două sezoane la Edmonton Eskimos, cît şi de lupte. Din 1929 a început să fie din ce în ce mai pasionat de lumea luptelor şi a fost implicat ocazional în diferite meciuri ca amator.

A bifat şi cîteva performanţe notabile: în 1937 a luat medalia de aur la categoria semimijlocie la un concurs organizat de Asociaţia Sportivilor Amatori din Canada, iar în 1940 s-a impus la categoria grea, tot ca amator. Acest lucru a echivalat cu calificarea la Jocurile Olimpice, însă izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial i-a furat şansa de a concura la cel mai înalt nivel.

Lupte cu tigri si urşi grizzly
Pe perioada războiului s-a înrolat în Marina Canadiană unde a fost coordonator de activităţi sportive. În această perioadă îşi descoperă pasiunea pentru wrestling, iar după război debutează ca profesionist într-un meci la New York. A fost începutul unei cariere plină de meciuri inedite, printre care şi cel puţin două lupte inedite cu un tigru şi un urs grizzly.

Făuritorii de wrestleri
După retragerea din activitate a continuat să activeze în domeniu ca promoter şi antrenor. Prin mîinile sale au trecut sportivi celebri în această disciplină precum Chris Jericho, Chris Benoit, Edge, Mark Henry, Lance Storm, Kid Kash, Greg Valentine şi Marcus Cor Von. O atenţie specială le-a acordat şi fiilor şi nepoţilor săi care au fost pregătiţi de către el, aceştia devenind, cu timpul, la rîndul lor, antrenori şi wrestleri profesionişti.

Stu Hart a fost cel care a dat viaţă unei noi federaţii de wrestling canadian, intitulată "Stampede Wrestling". Noua federaţie şi-a propus să producă o nouă generaţie de wrestleri. Aceştia erau antrenaţi şi pregătiţi în celebra "Dungeon", o şcoală de wrestling care se afla pe propietatea familiei Hart, achiziţionată de Stu în Calgary special pentru familia sa şi antrenamentele sportivilor care îi treceau pragul.

Wrestleri sau soţii de wrestleri
Alături de soţia sa, Helen Hart, Stu a avut nu mai puţin de 12 copii. Întîmplător sau nu, toţi au fost implicaţi într-un fel sau altul în wrestling. Dacă fiii au ajuns jucători profesionişti, fiicele lui Stu s-au căsătorit tot cu wrestleri.

Legenda continuă
Ajunsă la a treia şi la a patra generaţie, Familia Hart nu s-a îndepărtat de tradiţia ei. În prezent cîţiva membri ai familiei sînt încă în activitate. Dintre aceştia cel mai competitiv este Teddy Hart, 34 de ani, debut în 1995. Tatăl său, BJ Anis, a fost, de asemenea, wrestler. Alt membru al familiei activ este Tyson Kidd, care se află în prezent sub contract cu World Wrestling Entertainment, Inc. Născută în 1982, Natalie Katherine Neidhart este şi ea membră a familiei Hart şi activează în wrestling sub numele Natalya, fiind sub contract tot cu WWE. Alţi membri ai familiei activi: David Smith şi Jim Neidhart.

Ce e wrestlingul
Wrestlingul este un sport de contact care implică elemente de spectacol. În wrestling sînt implicaţi doi sau mai mulţi sportivi a căror preocupare principală nu este neapărat victoria asupra adversarului ci crearea unui spectacol şi menţinerea interesului publicului la cote ridicate. Spectacolul este asigurat prin practicarea unei game vaste de tehnici şi cascadorii spectaculoase, cum ar fi: tehnici de imobilizare, aeriene sau de atac.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează