ALTELE  ·  TOUR EUROPEAN RALLY

FOTO Raliul fetelor! 17 doamne și domnișoare iau startul în cea mai importantă etapă de motorsport din România

Luni, 23 Septembrie 2019, 11:01

Un total de 17 doamne și domnișoare vor lua startul la finalul acestei săptămâni în Raliul Transilvaniei, cea mai importantă etapă de motorsport pe plan intern, parte și din calendarul internațional Tour European Rally.

Două dintre acestea chiar se vor afla la volanul automobilelor de concurs. Cristiana Oprea va concura pe o Dacia Sandero în cadrul Cupei Dacia, urmând să aibă în dreapta tot o femeie, pe Diana Hațegan. De altfel, cele două formează singurul echipaj exclusiv feminin care a fost prezent în acest an în Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

De asemenea, pilotul Mirela Bucovicean, președinta noii Comisii pentru Femei din cadrul FRAS, va concura la categoria vehiculelor istorice, unde va pilota un Ford Escort MK2.

+16 FOTO

Carmen Poenaru, campioană națională în 2017, și Bogdan Marișca se vor afla la Cluj Napoca în dreapta lui Enis Arif, în timp ce Eva Mihaela Dobranici, singura româncă care a participat în Campionatul Mondial de Raliuri, va fi copilot pentru Alex Filip pe un Renault Clio R3. Raliul Transilvaniei va avea și o prezență feminină din afara României. Este vorba de Natalie Solbach-Schmidt, copilot pentru Stefan Gottig pe o Skoda Fabia R5, fiind singura femeie care va concura într-o mașină de configurație R5 la acest raliu.

Dintre prezențele familiare ale Campionatului Național de Raliuri vor fi la start Alina Bianca Pop (copilot pentru Mihnea Mureșan, într-un Peugeot 208 R2), Delia Năstase (alături de soțul ei, pe Mitsubishi Lancer Evo IX) și Francesca Maior (alături de fratele ei, proaspăt campioni la juniori și la clasa RC5, cu Peugeot 106).

Campionatul Rally 2 atrage și el numeroase prezențe feminine, toate în rolul de copilot. Este vorba despre Denisa Resiga, Anca Cornea, Alexandra Nicoschi, Ana Săliștean, Ioana Lazăr, Georgiana Gologan, Silvia Dumitrescu și Ioana Costea, care e deschizător de drumuri.

Raliul Transilvaniei va debuta joi seară cu prezentarea oficială în zona Cluj Arena, iar ulterior va avea 10 probe speciale pe raza județului Cluj, urmând să se încheie cu Super Speciala din Cluj Napoca. Un total de 92 de echipaje sunt prezente la această ediție, care așteaptă un total de 30.000 de spectatori.

Vezi și: 

SPARTA - SLAVIA 0-3 // VIDEO Ultrașii s-au răzbunat pe Stanciu și au aruncat cu șobolani de pluș: „Trădătorule, Iuda” » Antrenorul Slaviei: „Îmi scot pălăria în fața lui Nico”„Mi-am găsit beleaua cu declarațiile astea!”. CTP, reacție dură după afirmațiile despre masturbare

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:30 Fotbal, Bundesliga

Werder Bremen - Wolfsburg

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Stuttgart - Osnabruck

Digi 2
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Hannover - Heidenheim

Digi 3
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Erzgebirge Aue - Karlsruher

Digi 4
15:30 Documentar TV

Mircea Lucescu: episodul 2

TVR 1
16:30 Fotbal, Bundesliga

Union Berlin - Schalke 04

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
19:00 Fotbal, Bundesliga

Augsburg - Koln

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
Program TV complet

Liga 1