SPORTURI  »  ALTELE  »  GALA SPORTIVUL ANULUI

VIDEO + FOTO Popovici, Radiș și Bodnar au strălucit la „Gala Sportivul Anului” » Câștigătorii celor 14 categorii

FOTO: Raed Krishan (GSP.ro) +37   FOTO
FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de , , - Publicat joi, 26 ianuarie 2023 21:28 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2023 21:52

Gala „Sportivul Anului 2022” a avut loc astăzi la Opera Națională din București. David Popovici (18 ani) și Simona Radiș (23 de ani) au fost marii câștigători ai categoriilor individuale.

Ministerul Sportului a organizat un eveniment fastuos în care a cinstit cei mai buni sportivi ai anului 2022. David Popovici, dublul campion mondial și european, a fost în centrul atenției.

+33 FOTO

Câștigătorii celor 14 categorii la gala „Sportivul Anului 2022”:

1. Sportivul anului: David Popovici (înot) – dublu campion mondial și dublu campion european de seniori la 100 și 200 m liber

2. Sportiva anului: Simona Radiș (canotaj) – dublă medaliată cu aur la Campionatele Mondiale

3. Antrenorul anului: Antonio Colamonici (canotaj) – antrenor-coordonator al lotului olimpic de canotaj – câștigător a 4 medalii de aur la Mondiale și 5 medalii de aur la Europene

4. Antrenoarea anului: Mihaela Melinte (atletism) – antrenoare Bianca Ghelber

5. Sportivul anului în sport paralimpic: Alexandru Bologa (judo nevăzători) - aur la Campionatele Europene din Italia, bronz la Tokyo

6. Sportiva anului în sport paralimpic: Camelia Ciripan (tenis de masă) - bronz la Campionatul Mondial de Para Tenis de Masă din Spania

7. Evenimentul anului în sport / Cea mai bună organizare a unei competiții internaționale în România: Campionatele Europene înot juniori Otopeni

8. Echipa anului – masculin sporturi de echipă: CFR Cluj (fotbal) – campioana României pentru a 5-a oară consecutiv

9. Echipa anului – feminin sporturi de echipă: Rapid București (handbal feminin) – campioana a României și participantă în Liga Campionilor

10. Echipa anului – masculin sporturi individuale: Barca de duble rame (canotaj) – Marius Cosmiuc și Sergiu Bejan – campioni mondiali și europeni

11. Echipa anului – feminin sporturi individuale: Barca de dublu vâsle feminin (canotaj) – Simona Radiș și Ancuța Bodnar – campioane europene și mondiale, cea mai bună barcă feminină în 2022

12. Premiul special al Ministerului Sportului / Legenda sportului: Octavian Bellu și Mariana Bitang

13. Tinere talente feminin: Elena Zaharia (tenis de masă) – aur la Campionatele Europene U21

14. Tinere talente masculin: Andrei Istrate (tenis de masă) – aur la Campionatele Europene U21 (dublu mix

VIDEO. David Popovici: „Încă un eveniment unde mă simt bine!”

„Mă bucur să fiu aici, lumea e îmbrăcată frumos și e mai multă decât așteptam. Încă un eveniment unde o să mă simt bine. Anul trecut îmi dă speranțe că mulți ani de acum înainte voi avea reușite. Cred că am găsit rețeta. 

Anul 2023 e mai puțin plin, doar două concursuri importante, Mondialele în bazin lung și Europenele în bazin scurt, la Otopeni. Îmi doresc să mă pregătesc cât mai bine,e anul dinaintea Olimpiadei”, a spus David Popovici. 

VIDEO. Simona Radiș: „Doamna Lipă este mereu cu noi!”

„Nu a durat nici mult, nici puțin să ne aranjăm. Am avut o zi foarte aglomerată. Noi ne descurcăm când e vorba de presiune și contra cronometru. 

Sunt greu de comparat evenimentele. În barcă ne antrenăm zilnic, iar aici sunt niște seri speciale, unele în care arătăm diferit, ne îmbrăcăm și ne comportăm diferit. Doamna Lipă este mereu cu noi, știm că avem pe cineva puternic în spate”; a spus Simona Radiș.

Cu siguranță ne dorim să obținem aceleași rezultate și în anul 2023, să calificăm barca de dublu la Paris și să continuăm seria victoriilor
- Ancuța Bodnar

VIDEO. Nicolae Ciucă, premierul României, prezent la Gala Sportivilor 2022: „Felicit toți sportivii”

„Ne-aţi încântat cu performanţe de excepţie, demonstrând fiecare dintre dumneavoastră că sportul românesc are un potenţial extraordinar pe care la rândul nostru, din poziţia de factori de decizie, avem datoria să îl susținem. 

Dumneavoastră, marii campioni ai sportului românesc, sunteţi identificaţi la nivel mondial cu România, iar imaginea ţării noastre este asociată cu dumneavoastră. Patrimoniul naţional este şi a fost îmbogăţit cu fiecare succes al dumneavoastră. 

România are în palmares 309 de medalii olimpice, 90 de aur, 97 de argint, 122 de bronz, începând din anul 1924, când a fost câştigată prima medalie de bronz la rugby. 

Dumneavoastră, prin medaliile cucerite, aţi înălţat drapelul României pe catargul podiumului la competiţiile sportive europene şi internaţionale de anvergură. Performanţele dumneavoastră au cucerit inimile noastre şi suntem recunoscători şi înţelegem că în spatele acestor rezultate remarcabile stau ore întregi de antrenamente, pregătiri intense şi, nu în ultimul rând, talent înnăscut”, a spus premierul Nicolae Ciucă în deschiderea evenimentului. 

Palmaresul românilor la Campionatele Mondiale în anul 2022

Popovici, Radiș și Bodnar au strălucit la „Gala Sportivul Anului” » Câștigătorii celor 14 categorii

Citește și alte știri din sportul românesc: 

EXCLUSIV Președintele Federației de scrimă se disculpă în cazul de dopaj al Mariei Boldor: „N-am cuvinte! Copiii au un comportament ciudat! A fost o perioadă acasă, n-aveam cum să stăm cu ochii pe ea”

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk, în semifinale la Australian Open! Au trecut de favoritele #4: „Cred că suntem nebune”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
MaxiP
MaxiP  •  27 Ianuarie 2023, 11:28
Postat de rilu pe 26 Ianuarie 2023, 22:10

Cam putine realizari internationale pentru o tara cu 18 milioane.

Chiar nu sunt puține. Și nu sunt tocmai multe tari cu realizări mai multe, ar fi interesanta o statistica comparativa între tari, dar înclin sa cred ca am fi top 20. Iar comparativ cu ultimii ani, performantele sunt uluitoare.

balderis
balderis  •  27 Ianuarie 2023, 09:37
Postat de ionescugeorge77 pe 26 Ianuarie 2023, 22:48

David Popovici cel mai bun sportiv roman al tuturor timpurilor ...

...Dacă nu se nășteau Nadia Comăneci și Ivan Patzaichin !!!

msdr
msdr  •  27 Ianuarie 2023, 08:58

Lipsesc cele doua titluri mondiale ale Denisei Dragomir, cea mai buna atleta din ultimii 10-20 de ani. ce amator a facut lista aia?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează