SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

EXCLUSIV Președintele Federației de scrimă se disculpă în cazul de dopaj al Mariei Boldor: „N-am cuvinte! Copiii au un comportament ciudat! A fost o perioadă acasă, n-aveam cum să stăm cu ochii pe ea”

FOTO: Facebook @www.frscrima.ro
FOTO: Facebook @www.frscrima.ro

Articol de - Publicat joi, 26 ianuarie 2023 18:01 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2023 18:45

Marius Florea (52 de ani), președintele Federației Române de scrimă, a comentat cazul de dopaj al floretistei Maria Boldor (26 de ani), medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale din 2022. 

Ana Maria Popescu, prima reacție în scandalul de dopaj al Mariei Boldor: „Nu știu dacă s-a inventat substanța care să te facă să gândești mai repede decât adversarul”
DOPAJ
Ana Maria Popescu, prima reacție în scandalul de dopaj al Mariei Boldor: „Nu știu dacă s-a inventat substanța care să te facă să gândești mai repede decât adversarul”

EXCLUSIV Marius Florea, șocat de cazul de dopaj al Mariei Boldor: „N-am cuvinte!”

- V-ați așteptat la sportiva Maria Boldor să fie depistată pozitiv? 
- E o chestie care ne-a surprins pe toată lumea, nu numai pe mine. În scrima românească nu s-a întâmplat niciodată așa ceva! N-am cuvinte.

- Vor urma și alte controale suplimentare la ceilalți sportivi? 
- În mod cert voi cere mai multe controale suplimentare pe viitor.

- Anul trecut și sora ei a fost depistată pentru dopajul cu cocaină. Ați cerut vreo veriifcare suplimentară și în cazul Mariei Boldor ulterior? 
- Din ce știu i s-a făcut și ei o investigație suplimentară. Referitor la substanța pe care i-au depistat-o acum în sânge este pentru mărirea musculaturii, dar noi la scrimă n-avem nevoie de așa ceva. La noi doar mintea și partea de reflexe trebuie să sclipească, nimic altceva. După competiția internă și campionatul Mondial a fost verificată și n-a avut nicio problemă.

- Ați discutat cu medicul din staff-ul ei despre modul în care ar fi luat substanța? 
- N-aș vrea să discut cu nimeni vizavi de acest aspect. Această substanță este o pastilă sau se poate administra prin picături, astfel că nu există în alte medicamente în lotul național. Din păcate, copiii au un comportament ciudat. Noi, ca federație, n-avem cum să-i urmărim. Ea a fost acasă o perioadă foarte lungă de timp după Campionatul Mondial. Noi, ca federație, n-avem cum să mergem acasă la ea, să stăm 24 din 24 cu ochii pe ea. Ne asumăm acest aspect doar dacă avem sportivul în pregătire centralizată.

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk, în semifinale la Australian Open! Au trecut de favoritele #4: „Cred că suntem nebune”

VIDEO EXCLUSIV Corina Ungureanu, despre pictorialul nud: „Dacă nu o făceam, lumea nu știa că sunt și eu campioană mondială” » Ce spune după scandalul iscat în Japonia: „Atât ne-a dus pe noi capul!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  26 Ianuarie 2023, 19:02

Bobonete, tu esti, ma?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează