SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

VIDEO Maria Boldor, medalie de bronz la Campionatele Mondiale de scrimă!

Maria Boldor (25 de ani) s-a calificat în semfinalele probei feminine de floretă de la Campionatele Mondiale de scrimă organizate de Cairo. Semifinala va începe în curând, live pe GSP.ro.
Maria Boldor (25 de ani) s-a calificat în semfinalele probei feminine de floretă de la Campionatele Mondiale de scrimă organizate de Cairo. Semifinala va începe în curând, live pe GSP.ro.

Articol de GSP - Publicat marti, 19 iulie 2022 19:16 / Actualizat marti, 19 iulie 2022 19:27

Maria Boldor (25 de ani) a obținut medalia de bronz în proba feminină de floretă de la Campionatele Mondiale de scrimă organizate de Cairo. 

Maria Boldor, revelația floretei din România, a avut un parcurs fenomenal la Cairo. În penultimul act a rămas însă fără reacție în fața franțuzoaicei Ysaora Thibus. Scorul, 15-3, vorbește de la sine despre desfășurarea evenimentelor. Sportiva legitimată la CSA Steaua a rezistat doar în prima perioadă. La finalul celor trei minute era condusă cu 3-2. A urmat un control total al adversarei, mai rapidă, cu o deplasare net superioară.

Prima semifinală a avut o desfășurare uluitoare. Italianca Arianna Errigo a pornit ca din tun și s-a desprins la 11-7. Și-a pierdut concentrarea, a acuzat câteva decizii la limită ale oficialilor și i-a permis americancei Lee Kiefer să revină. Prima perioada de trei minute s-a încheiat 14-13 pentru Kiefer. 

Errigo a ascultat sfaturile din pauză și a scos două tușe remarcabile, victorie 15-14. Vicecampioana olimpică din 2012 este prima finalistă!

Maria Boldor, bronz la Campionatele Mondiale de scrimă

În sferturile de finală, Boldor a învins-o pe vicecampioana mondială Pauline Ranvier, scor 15-12. În semifinală va da peste altă reprezentantă a Franței, Ysaora Thibus, vicecampioana mondială din 2018.

A venit și vremea lui » Iulian Teodosiu, bronz la Mondialele de Scrimă de la Cairo!
C.M. SCRIMĂ
A venit și vremea lui » Iulian Teodosiu, bronz la Mondialele de Scrimă de la Cairo!

Traseul Mariei Boldor până în semifinale:

  • vs. Kelleigh Ryan (Canada) 15-5
  • vs. Alina Poloziuk (Ucraina) 15-7
  • vs. Eleanor Harvey (Canada) 15-7
  • vs. Pauline Ranvier (Franța) 15-12

Citește și alte știri din sportul românesc: 

VIDEO Gabriela Ruse se prăbușește în clasament! Eliminarea de la Hamburg o scoate din top 100 WTA

Minaur, Dobrogea Sud și Potaissa Turda și-au aflat adversarele din primul tur preliminar al European League + Cu cine joacă Gloria Buzău

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
donqhot
donqhot  •  20 Iulie 2022, 23:51
Postat de Averroes pe 20 Iulie 2022, 22:08

Esti cumplit de prost

bine, Ana.

Averroes
Averroes  •  20 Iulie 2022, 22:08
Postat de donqhot pe 19 Iulie 2022, 21:58

iar o sa ceara Branza bani.

Esti cumplit de prost

tataika
tataika  •  20 Iulie 2022, 13:00

Bravo Maria! Dar dupa cum vezi, nu interesează pe nimeni...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează