SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRAGERE LA SORȚI

Minaur, Dobrogea Sud și Potaissa Turda și-au aflat adversarele din primul tur preliminar al European League + Cu cine joacă Gloria Buzău

Potaissa Turda, Minaur Baia Mare și Dobrogea Sud și-au aflat astăzi adversarii din primul tur preliminar al European League
Potaissa Turda, Minaur Baia Mare și Dobrogea Sud și-au aflat astăzi adversarii din primul tur preliminar al European League

Articol de GSP - Publicat marti, 19 iulie 2022 12:59 / Actualizat marti, 19 iulie 2022 13:57

Minaur Baia Mare, Dobrogea Sud și Potaissa Turda și-au aflat astăzi adversarii din primul tur preliminar al European League. A patra reprezentantă a României, Steaua, este calificată în turul al doilea preliminar.

  • Cele trei vor juca turul în 27/28 august și returul în 3/4 septembrie. Steaua intră în competiție un tur mai târziu

Dobrogea Sud va da peste echipa franceză Chambery. Turul e programat pe 27/28 august, returul fiind programat o săptămână mai târziu. Potaissa Turda va evolua în prima manșă în deplasare, contra suedezilor de la IK Sävehof, pe 27/28 septembrie. Returul e programat pe 3/4 septembrie, la Turda.

Minaur Baia Mare va da peste maghiarii de la Ferencvaros. Turul e în România, iar returul peste o săptămână, pe Elek Gyula Aréna din Budapesta. 

Patruzeci și șase de formații vor participa în acest sezon în European League, a doua competiție ca valoare din handbalul masculin european intercluburi. Echipe de mare valoare și tradiție se vor bate pentru trofeu: Flensburg, Montpellier, Fuchse Berlin, Goppingen, Lemgo, Benfica, Sporting, Motor. 

România are patru reprezentante, care vor juca tururi preliminare pentru a accede în una dintre cele patru grupe de câte șase echipe.

Gloria Buzău - BM Costa del Sol Málaga, în turul II din EHF European League

Tot azi, la feminin, Gloria Buzău și-a aflat viitoarea adversară din turul II preliminar al EHF European League. Este vorba despre BM Costa del Sol Málaga, vicecampioana și câștigătoarea Cupei Spaniei din sezonul trecut. Dubla manșă se va juca pe 8/9 și 15/16 octombrie (returul în deplasare). 

Tragerea la sorți pentru turul 3 preliminar (ultimul) este programată în data de 18 octombrie. În urne se vor regăsi SCM Râmnicu Vâlcea și Măgura Cisnădie

Minaur Baia Mare, mai puternică decât sezonul trecut

Minaur Baia Mare, unul dintre cele mai puternice branduri din handbalul românesc, va juca și în acest an în cupele europene. După ce sezonul trecut au pierdut finala European Cup în fața norvegienilor de la Naerbo, handbaliștii pregătiți de fostul internațional Alexandru Sabou își doresc accederea în grupele European League, chiar dacă au de trecut două tururi preliminare.

Dobrogea Sud Constanța = CSM Constanța

Moștenitoarea fostei campioane, HCM Constanța, Dobrogea Sud va fi preluată de primăria orașului și se va numi din noul sezon CSM Constanța. Cu un buget de aproximativ 1,6 milioane de euro, dobrogenii vor încerca să ajungă și ei în grupele European League, fiind cap de serie în primul tur preliminar.

Potaissa Turda, sală nouă și echipă cu valențe europene

Potaissa Turda a avut mari emoții la finalul sezonului, fiind în afara locurilor de cupă europeană rezervate României. Federația europeană a acordat clubului ardelean invitație și Turda va juca pentru a opta oară în Europa, în scurta sa istorie cu 11 sezoane în Liga Națională.

Steaua revine în cupele europene

Steaua București va juca un singur tur preliminar, după ce sezonul trecut a pierdut finala Cupei României cu Dinamo. Militarii revin după o pauză de 3 ani în cupele europene.

Am văzut tabloul cu echipele participante și nu cred că este vreo echipă accesibilă. Sunt formații din țări foarte dezvoltate în handbal, dar jocurile din cupele europene reprezintă pentru fiecare dintre noi cea mai bună oportunitate pentru a ne crea o carte de vizită și a arăta că și handbalul românesc are potențial”, a spus pentru Gazeta Sporturilor antrenorul Stelei, Ovidiu Mihăilă.

Citește și alte știri din handbal:

CSM București s-a reunit! Neagu a numit principala rivală la titlu: „Între noi se va da lupta”

Cristina Neagu, iritată de ordinul impus de ministrul Novak: „Sper că nu voi fi nevoită să joc din nou 60 de minute la fiecare meci”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează