SPORTURI  »  ALTELE  »  HALTERE

GALERIE FOTO Dezamăgire mare pentru România în proba de aruncat de la Europenele de haltere: a pierdut aurul la ultima încercare!

FOTO: Cristi Preda +6   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 29 martie 2018 22:40

Ziua a patra a Europenelor de haltere de la Izvorani s-a încheiat cu o mare dezamăgire pentru Răzvan Martin, reprezentantul României la categoria 77 de kilograme. 

Răzvan Martin a fost campion european până la ultima încercare din concurs. Atunci neamțul Nico Muller a reușit încercarea carierei, un personal best și i-a "furat" aurul. 

Medaliatul cu bronz de la Londra 2012, dar la categoria 69 de kilograme, a avut trei medalii la gât până la ultima încercare. Dar tot castelul clădit s-a năruit. Neamțul Nico Muller a reușit competiția perfectă.

Martin a avut mai întâi noroc. Pentru că principalul favorit, albanezul Daniel Godelli a ratat toate încercările de la smuls. Cu mulți suporteri în tribună, inclusiv ambasadorul Albaniei în România, Godelli a dezamăgit. Nu a mai intrat în concurs nici la aruncat.

Astfel, Martin a câștigat competiția la smuls cu o încercare de 158 de kilograme. Cu unul mai mult decât spaniolul Andres Mata și cu trei mai mult decât germanul Nico Muller.

Între cei trei s-a dus duelul și la aruncat. Muller a pus presiune pe român cu 187 de kilograme după ce Martin reușise un 185. Mata a ridicat și el tot 185, dar s-a oprit acolo. Răzvan a încercat 188, a ratat și a plusat la 190.

"O mai veche accidentare la picior m-a costat scump. Astfel nu aș fi avut nici o problemă, puteam ridica și 194 kilograme", a declarat Martin.

Neamțul nu a ratat însă. A reușit 191 și a cucerit aurul la total, 346 kilograme. Sub ochii înlăcrimați ai fetiței lui Răzvan Martin, Maria.

"Am văzut-o târziu în fața podiumului. Poate dacă o vedeam înainte îmi dădea putere să reușesc ultima încercare. Acum nu e nimic de făcut. Trebuie să muncesc în continuare. Sunt puțin dezamăgit, dar rămân cele trei medalii cucerite", a încheiat Martin.

Vezi și:  GALERIE FOTO 3 medalii de aur și 3 de argint pentru România la Europenele de haltere de la Izvorani 

20 de medalii
a cucerit la ediția actuală România. Sunt 7 medalii de aur, 7 de argint și 6 de bronz

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  30 Martie 2018, 10:27

N-a pierdut aurul la ultima incercare, l-a pierdut prin cele 2 ratari. A avut un noroc chior, albanezul care pornea ca favorit a iesit din concurs, ratand de 3 ori la smuls, apoi a scapat de ultima incercare a spaniolului. Ar fi avut un noroc chior sa scape si de neamt, Martin nu merita aurul cu evolutia pe care a avut-o, si asa in conditii normale nu lua nimic. Daca ar fi castigat, castiga datorita concurentei slabe, nu ca ar fi facut el vreun concurs grozav.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează