ALTELE  ·  CAMPIONATUL MONDIAL

Gazeta celebrează valoarea » Istoria medaliilor româneşti la canoe

Articol de - Publicat marti, 24 august 2010 00:00

101 medalii au cîştigat românii în probele de canoe la Mondiale de-a lungul istoriei.

Abia în momentul în care te apuci să le numeri îţi dai seama cît sînt de multe. În cei 56 de ani de cînd România participă la Campionatele Mondiale ale disciplinei, s-au cîştigat 101 medalii numai la canoe. Dintre ele, 31 sînt de aur. La aproape toate probele, şi mai nou introduse, şi mai vechi, şi la unele care acum nu mai există.

Fiecare prezenţă pe podium e legată de numele celor care au reuşit-o. Atît de mulţi campioni şi medaliaţi! Toţi şi-au lăsat amprenta pe o imensă pagină de istorie. De la Alexe Dumitru şi Simion Ismailciuc, primii cuceritori de aur, în 1958, şi pînă la cei mai recenţi învingători, Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, dubli campioni zilele trecute, la Poznan. De la Ivan Patzaichin, Serghei Covaliov, Toma Simionov, Lipat Varabiev, Gheorghe Danielov, Gheorghe Simionov, Costică Olaru, Aurel Macarencu, Gheorghe Andriev, Marcel Glăvan, Mitică Pricop, Florin Popescu pînă la Silviu Simiocencu, Iosif Chirilă şi Andrei Cuculici, sportivi încă în activitate.

Cifrele ei le-au făcut. Tot ei au făcut istoria. Şi o vor mai face.Amantul unei oltence, umilit de soțul femeii care i-a prins în casă. Ce l-a pus să facă în pielea goală. VIDEO
Libertatea
Comentarii (5)
azcan  •  24 August 2010, 12:49

Felicitari si cat mai multe medalii. Doar asta mai bucura pe multi dintre romani.

jumega  •  24 August 2010, 12:16

sa intelegem din toata politica editoriala si acest titlu ca cel mai valoros in sportul romanesc este gigi, urmat la mica distanta de jabba iancu! si toate astea asortate cu link-uri catre can can si libertatea unde se arata toate parasutele ce se dau pe bani si cauta in limba finantatori gen dodel! adevarata celebrare de performante!

had3s89  •  24 August 2010, 12:10

trebuia sa amintiti ca toti acesti mari campioni ai romaniei au fost formati de clubul DINAMO

Vezi toate comentariile (5 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Liga 1
Sepsi - Chindia
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Liga 1
CFR Cluj - Gaz Metan
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Alaves - Getafe
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Premier League
Manchester United - Southampton
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Inter - Torino
Digi 4, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1