SPORTURI  »  ALTELE  »  ORGANIZARE

Competiția internațională pe care Guvernul României vrea să o organizeze la Brașov! Primul-ministru s-a întâlnit deja cu președintele COSR pentru a discuta toate detaliile

Întrevederea dintre  primul-ministru Nicolae  Ciucă și reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român.
FOTO: Captură Youtube Guvernul României
Întrevederea dintre primul-ministru Nicolae Ciucă și reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român. FOTO: Captură Youtube Guvernul României

Articol de - Publicat luni, 10 octombrie 2022 15:30 / Actualizat luni, 10 octombrie 2022 16:03

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă (55 de ani) și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu (44 de ani), au avut o întâlnire în decursul zilei de luni, în cadrul căreia au discutat despre beneficiile reprezentate de găzduirea, la Brașov, a Jocurilor Olimpice de Tineret, în anul 2028. 

„FRF să găsească soluții înainte de meciul contra Kosovo” » Theodor Meleșcanu propune ca România să nu se prezinte la duelul din preliminarii + Ce ar risca Federația
EURO 2024
„FRF să găsească soluții înainte de meciul contra Kosovo” » Theodor Meleșcanu propune ca România să nu se prezinte la duelul din preliminarii + Ce ar risca Federația

Comunicat Guvernul României: „Această competiție poate aduce României oportunități de dezvoltare a infrastructurii sportive”

Guvernul României a postat, pe site-ul oficial al Executivului, un comunicat în care a prezentat întâlnirea dintre primul-ministru Nicolae Ciucă, președintele COSR, Mihai Covaliu, precum și primarul municipiului Brașov, Allen Coliban. La întrevedere au mai participat și Octavian Morariu, membru al COSR și George Boroi, secretarul general al COSR.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu. La discuții au participat consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu, Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic, secretarul general al COSR, George Boroi, președintele Consiliului Județean Brașov și primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Cu această ocazie, participanții au discutat despre beneficiile reprezentate de găzduirea, la Brașov, a Jocurilor Olimpice pentru Tineret, în 2028.
Această competiție poate aduce României oportunități de dezvoltare a infrastructurii sportive, încurajarea tinerilor în practicarea sporturilor de iarnă, promovarea țării noastre în rândul țărilor cu capacitate de organizare a unor competiții la cel mai înalt nivel și valorificarea potențialului local, atât turistic, cât și sportiv.

Investițiile din ultimii ani realizate la Brașov pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European în 2013, urmate de proiecte în derulare, precum Sala Polivalentă, modernizarea și extinderea domeniului schiabil, noua infrastructură pentru sporturile de iarnă și Centrul de cercetare pentru comunități montane reprezintă atuuri relevante pentru găzduirea, la Brașov, a Jocurilor Olimpice pentru Tineret.

În acest sens, premierul a cerut un plan de acțiune pentru pregătirea și fundamentarea demersurilor de depunere a dosarului de țară pentru pregătirea procedurilor de organizare a acestei competiții internaționale.

- Comunicatul Guvernului

VIDEO. Întrevederea primului-ministru Nicolae Ionel Ciucă cu reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român

Citește și alte articole:

Conspirație pentru distrugerea Craiovei Maxima, cu complicitatea lui Mircea Lucescu » Aurel Țicleanu: „Ruptura s-a produs înainte de Euro’ 84”

Șefii lui Dinamo au luat în calcul revenirea în „Ștefan cel Mare” » Ce i-a șocat pe „câini”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
doublem
doublem  •  14 Octombrie 2022, 22:33

Numai pentru infrastructura sportivă și tot aș fi de acord. Construiți și nu vă uitați la bani! Mai ciudat e că mai sunt puțin peste cinci ani până se țin și nu se știe țara gazdă. La jocurile seniorilor se anunța cu șapte ani înainte. Veți avea timp să construiți ce lipsește? Sau totul e praf în ochi să pară că incercăm și noi o candidatură?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează