SPORTURI  »  ALTELE  »  SPORT EXTREM

Ieșire forțată » Românul Toma Coconea a părăsit cursa Red Bull X-Alps, după ce sîmbătă a aterizat forțat, fracturîndu-și cotul

Articol de - Publicat luni, 13 iulie 2015 00:00

Ediția 2015 a cursei care traversează Alpii de la Salzburg la Monaco s-a încheiat prost pentru singurul român participant, Toma Coconea.

Sîmbătă după-amiaza, Toma a aterizat forțat cu parapanta, din cauza vremii schimbătoare și a turbulențelor atmosferice, și a suferit o fractură la cot, fiind operat la un spital din Italia. De asemenea, el are răni la nivelul feței și și-a pierdut un dinte.

"Operația a fost încheiată cu succes și Toma este în afara oricărui pericol. Este cunoscut pentru spiritul său de luptător și sperăm să se refacă repede. Cu siguranță va reveni mai puternic și mai încrezător", a spus directorul concursului, Ulrich Grill.

Coconea este veteranul concursului din Alpi, în care se înaintează numai pe jos au cu parapanta. Aceasta a fost cea de-a șaptea sa participare din șapte ediții, iar de două ori el a încheiat cursa pe locul al doilea. Traseul dificil, care trece peste cele mai înalte creste din Alpi, are 1.038 de kilometri. Ieri, Christian Maurer, liderul cursei actuale și de trei ori cîștigător în anii trecuți, se afla la mai puțin de 250 de kilometri de punctul final.

32 de sportiviau luat anul acesta startul în Red Bull X-Alps, 5 au abandonat deja lupta, printre care și românul Toma Coconea

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează