SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

În căutare de medalii » Barca de 8 plus 1 e favorită la europenele de la Belgrad

Anul trecut, cîrmăciţa Dana Druncea a fost aruncată de coechipiere după ce România a cîştigat aurul la Sevilla
Anul trecut, cîrmăciţa Dana Druncea a fost aruncată de coechipiere după ce România a cîştigat aurul la Sevilla

Articol de - Publicat duminica, 01 iunie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 31 mai 2014 23:00

Barca de 8 plus 1 feminin are prima şansă la aurul european, în timp ce echipajul de doi rame fără cîrmaci porneşte cu şansa a doua la competiţia de la Belgrad.

Record de participare la Europenele de canotaj de la Belgrad, în acest an. 36 de ţări şi 659 de sportivi luptă pentru cele 17 medalii de aur (10 la masculin, 7 la feminin).

România a luat startul cu 5 bărci în competiţie, dar doar două s-au calificat în finală, ambele la fete: 8 plus 1 şi doi rame fără cîrmaci.

7 ediţii, de 7 ori aur!
Din 2007, de cînd a avut loc prima ediţie, la Poznan, România a cîştigat mereu aurul cu barca de 8 plus 1. "Tricolorele" sînt favorite şi acum, obţinînd în calificări cel mai bun timp. Marea Britanie şi Olanda se anunţă principalele contracandidate ale bărcii care şi-a propus să cîştige aurul nu numai la Belgrad, ci şi la Mondialele din luna august, de la Amsterdam.

Echipajul de la doi rame fără cîrmaci, format din Cristina Grigoraş şi Laura Oprea, e la prima competiţie importantă. Chiar şi aşa, fetele au cîştigat seria în care au concurat şi au obţinut calificarea direct în finală.

Ele au însă de înfruntat în ultimul act un echipaj foarte experimentat, format din britanicele Hellen Glover şi Polly Swann. Glover este campioană olimpică la Londra, împreună cu Heather Stanning, ultima neputînd participa la Belgrad din cauza unei accidentări.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează