SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

În conflict cu Bercean » Vicecampioana olimpică Corina Căprioriu a fost la un pas de a nu participa la Mondialele de la Astana

Articol de - Publicat sambata, 22 august 2015 00:00

Judoka a părăsit săptămîna trecută cantonamentul din Poiana Braşov după ce antrenorul lotului olimpic i-a impus un sportiv agresiv ca sparring-partner

Lotul României pentru Campionatele Mondiale de judo, ce vor debuta duminică la Astana, a plecat spre Kazahstan în formulă completă, dar îintre unii componenţi lipseşte armonia. Cel mai valoros sportiv, vicecampioana olimpică Corina Căprioriu, a acceptat să facă deplasarea pe ultima sută de metri din cauza unui conflict iscat între ea şi antrenorul-coordonator Florin Bercean cu doar o săptămînă înainte de plecare. Totul s-a petrecut în cantonamentul de pregătire din Poiana Braşov.

"Miercurea trecută, Corina Căprioriu a încheiat antrenamentul mai repede decît celelalte sportive, a venit la hotel, şi-a făcut bagajul şi dusă a fost", a dezvăluit Gazetei un martor. "S-a certat cu antrenorul Bercean. În acea zi, fetele şi băieţii aveau programate mai multe serii de lupte între ei. Bercean i-a repartizat Corinei un sportiv recunoscut prin duritate, care nu-şi menajează adversarul. Corina a refuzat să intre pe tatami pe motiv că nu vrea să rişte o accidentare înainte de Mondiale", a povestit sursa. Bercean însă nu a dat înapoi, a insistat ca eleva sa încadrată la categoria 57 kilograme să lupte cu cel pe care i l-a repartizat, moment în care Căprioriu a ieşit din sală şi a părăsit cantonamentul.

Vicecampioana olimpică de la Londra 2012 a revenit la lot abia după cinci zile, duminică seară, evitînd astfel toate celelalte antrenamente în care ar fi trebuit să se confrunte pe tatami cu colegii de la lotul masculin. "Nu este prima ei ceartă cu Bercean. El este un antrenor de şcoală veche, dur şi autoritar, iar Căprioriu este un om mai dificil", a mărturisit sursa.

Joi, Căprioriu s-a urcat în aeronava care a dus echipa României în Kazahstan, ea urmînd să intre în concursul mondial miercurea viitoare.

A plecat și în 2012!

După Jocurile Olimpice de la Londra 2012, acolo unde Corina Căprioriu a ieșit vicecampioană olimpică, judoka de la 57 de kilograme a vrut să abandoneze sportul de performanță. A spus atunci, în cercul ei de prieteni, că-i ajunge și că "nu mai vreau să suport viața de cazarmă de la lotul național". Deși avea doar 26 de ani și era una dintre cele mai bune judoka din lume, Căprioriu s-a răzgîndit doar după ce chiar președintele Federației Internaționale de Judo, Marius Vizer, a avut o discuție cu ea, între patru ochi. Corina a revenit la lot și a început pregătirile.

Ca șoarecele și pisica

Căprioriu nu este genul de sportiv docil, care să execute tot ceea ce-i spune antrenorul. Cu o personalitate puternică, extrem de încăpățînată, Căprioriu s-a certat de multe ori cu antrenorul Florin Bercean. Nu de puține ori tehnicianul a dat-o afară de la antrenamente pentru că-i răspundea de față cu celelalte coechipiere, de fiecare dată iertînd-o după ce sportiva își cerea scuze. De altfel, Căprioriu și tehnicianul Bercean nu s-au înțeles niciodată prea bine, între cei doi fiind strict o relație profesională. "Are gura mare, dar e un sportiv valoros, care ar face mai multă treabă dacă ar fi mai ascultătoare", a recunoscut întotdeauna Florin Bercean.

Corina Căprioriu

- născută pe 18 iulie 1986;
- judoka, categoria 57 kg;
-argint la JO Londra 2012;
- bronz la CM 2011;
- aur la CE 2010;
- bronz la CE 2011.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează