SPORTURI  »  ALTELE  »  COSR

În plină creștere a cazurilor de COVID-19, COSR adună la un loc 130 de persoane. Covaliu: „DSU ne-a avizat evenimentul”

Mihai Covaliu FOTO Cristi Preda
Mihai Covaliu FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 21 iulie 2020 16:17 / Actualizat marti, 21 iulie 2020 17:06

Olimpiada din Japonia a fost amânată un an din cauza pandemiei, nu și festivitatea de prezentare a echipamentului echipei României pentru Tokyo 2020!

COSR a anunțat ieri că „pe 24 iulie, ziua în care ar fi trebuit să aibă loc ceremonia de deschidere a celei de-a XXII-a ediții de vară a Jocurilor Olimpice - Tokyo 2020, organizează, în deschiderea Adunării Generale Ordinare, festivitatea de prezentare a echipamentului echipei olimpice pentru Tokyo 2020 și a clipului de prezentare Team România". Acțiunea va avea loc la Complexul Olimpic de la Izvorani. 

La evenimentul de vineri vor urma să participe cei 125 de membri ai Adunării Generale plus jurnaliștii acreditați. Asta în timp ce România se confruntă cu cea mai mare creștere zilnică a cazurilor noi de îmbolnăviri cu noul coronavirus, Bucureștiul fiind pe primul loc, iar autoritățile se pregătesc pentru scenarii sumbre. 

„Vor fi respectate toate regulile de protecție" 

Mihai Covaliu, președintele COSR, a declarat pentru Gazetă că forul pe care-l reprezintă organizează acest eveniment pentru a marca totuși ziua în care ar fi trebuit să înceapă anul acesta Olimpiada și pentru a reda sportului românesc un ton mai optimist.„Am primit aprobarea din partea Departamentului pentru Situații de Urgență, dar și a Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției și vom respecta cu strictețe normele de prevenire a răspândirii COVID", a spus șeful COSR. 

Conform lui Mihai Covaliu, evenimentul se va desfășura în aer liber, pe stadionul de fotbal de la Izvorani. „Nu știu dacă se vor prezenta toți, sperăm să adunăm cvorumul pentru a putea vota deciziile ce vor fi luate de Adunarea Generală, dar dacă nu am fi avut aprobarea DSU, nu am fi organizat nimic", a spus președintele COSR. 

Peste 100 de scaune la 2 m distanță pe terenul de fotbal

În răspunsul primit din partea Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, instituție aflată în subordinea Departamentului pentru Situații de Urgență, COSR a fost informat că poate organiza evenimentul de la Izvorani „în condiții similare art. 1 pct. 6 din Anexa nr. 3 a HG 476/2020, cu respectarea obligatorie a prevederilor art. 1, pct. 7 din aceeași anexă, în sensul participării a cel mult 500 de persoane cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și purtarea măștii de protecție". 

Pentru organizarea activității în spații închise, forul olimpic „trebuie să respecte prevederile aceleiași HG, care impun prezența a cel mult 20 de persoane cu respectarea regulilor de distanțare fizică". Răspunsul este semnat de șeful Centrului, colonelul Claudiu Zamfir.

Citește mai multe știri din sport: 

ȘOCANT! Cicliști jefuiți înainte de Turul Sibiului: „Dacă n-am fi auzit zgomotul ușii sparte?”

Mădălina Zamfirescu, centrul naționalei României: ”Ne-am antrenat bine, am tras din greu la munte, dar nu știm când vom putea juca handbal!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
lewis.hamilton
lewis.hamilton  •  21 Iulie 2020, 17:04

Inconstienti. Chiar daca organizarea ar fi ireprosabila (si am mari dubii in privinta asta), din peste 100 de insi tot se gasesc cativa care sa incalce protocolul. Ramane de vazut ce se va intampla. Eu le urez sa scape, bineinteles, desi ei demonstreaza ca n-au inteles nimic din tragediile pe care le poate provoca acest virus

Vezi toate comentariile (1)
Comentează