SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Încă două bărci românești calificate în finale la Mondiale!

Articol de GSP - Publicat joi, 28 septembrie 2017 22:04

Barca masculină de 8 plus 1 e din nou în finală după 16 ani!

România are trei echipaje calificate în finală la Campionatele Mondiale de la Sarasota (SUA). După fetele de la 8 plus 1, joi barca de la două vâsle categorie ușoară și barca de 8 plus 1 masculin au primit biletele pentru ultimul act.

În a doua semifinală la două vâsle categorie ușoară, Ionela Lehaci și Gianina Beleagă au terminat cursa de 2.000 de metri pe locul 2, în spatele SUA.

"Tricolorele" le-au devansat însă pe britanice, dar și bărcile din Franța, Rusia și Germania. Primele trei clasate au acces în ultimul act. Din prima semifinală, s-au calificat pentru finala de sâmbătă Noua Zeelandă, Polonia și Danemarca.
Campioane europene la Racice, în acest an, Lehaci și Beleagă vor porni de pe culoarul 2, fiind cotate cu a treia șansă la medalie după SUA și Noua Zeelandă.

Finală după 16 ani!

Rezultat excelent și pentru băieții din barca de 8 plus 1. "Tricolorii" au prins și ei finala de 6, terminând pe locul doi prima serie de calificări, disputată joi, pe lacul de la Bradenton.

Cristian Ivașcu, Marius Cozmiuc, Adrian Damii, Constantin Adam, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Cristi Pârghie, Ciprian Tudosă și cârmaciul Adrian Munteanu au fost învinși doar de olandezi, dar au prins locul 2, ultimul care aducea calificarea. România a devansat barca Marii Britanii, una cotată cu șanse la medalii, dar și Ucraina și China.

În finala de duminică, "tricolorii" pornesc de pe culoarul 1, fiind într-o componență selectă alături de bărcile Olandei, Italiei, Germaniei, SUA și Noii Zeelande.

Calificarea bărcii de 8 plus 1, la masculin, vine după o pauză de 16 ani! Din 2001, de la Mondialul din Lucerna (Elveția), România nu a mai reușit să prindă o finală în această cursă.

În ultimii ani , România nici nu a mai înscris barca de 8 plus 1 în concurs, neavând canotori de valoare!

În 2001, barca compusă din Daniel Măstăcan, Florin Corbeanu, Cornel Nemțoc, Ioan Florariu, Ovidiu Cornea, Andrei Bănică, Gheorghe Pârvan, Vasile Măstăcan și cârmaciul Marin Gheorghe au câștigat chiar aurul mondial!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
adicn
adicn  •  29 Septembrie 2017, 00:12

Bravo!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează