ALTELE  ·  DOPAJ

Încă un scandal de dopaj în sportul românesc: doi medaliați de la JO 2012 au fost depistați pozitiv la reanalizare!

Sambata, 11 Ianuarie, 09:37

Roxana Cocoș (30 de ani) și Răzvan Martin (28 de ani), doi sportivi din România care au luat medalii la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, au fost depistați pozitiv la reanalizare de către Comitetul Olimpic Internațional (COI) pentru folosirea de steroizi anabolizanți!

  • CONTEXT: Federația Olimpică Internațională reanalizează probele vechi recoltate sportivilor la edițiile precedente ale JO, deoarece și-a îmbunătățit tehnologia în domeniu.

Ambii halterofili au luat medalii la Londra: Roxana Cocoș a fost medaliată cu argint, în timp ce Răzvan Martin a cucerit bronzul.

Aceștia au folosit stanozololul, care este un steroid anabolizant disponibil sub formă injectabilă și tablete, cunoscut a fi o alegere „lumină” pentru primul ciclu, cu puține efecte secundare și adaptat pentru cei care doresc să-și îmbunătățească starea fizică și să grăbească procesul de ardere a grăsimilor.

Roxana Cocoș

Răzvan Martin

România este pasibilă astfel de o suspendare de un an, din cauza faptului că a ajuns la 3 depistări pozitive, după cazul lui Florin Croitoru, un alt halterolofil român care a fost depistat pozitiv cu steroizi anabolizanți în urma unei probe recoltate la Jocurile Olimpice din 2012.

  • Ce spune regulamentul: „Toate națiunile cu trei sau mai multe depistări pozitive la reanalizările de la Beijing și Londra sunt pasibile de o interdicție de un an”
  • Așadar, echipa României de haltere va putea trimite la Tokyo doar 2 sportivi

Această pedeapsă a fost deja executată în 2017-2018 de China, Turcia, Ucraina, Armenia, Belarus, Moldova, Azerbaidjan, Rusia și Kazahstan, informează Insidethegames. 

vezi și:“Lorena mi-a dat coronavirus și atunci am ucis-o”. Anchetatorii italieni au făcut imediat testarea. Care a fost rezultatul

Libertatea

Comentarii (4)

Dinu Stefan  •  12 Ianuarie 2020, 03:22

probe recoltate in 2012 si analizate in 2020 ??? asa mult tine o proba de urina sau de sange ?! eu credeam ca se deterioreaza dupa 24 de ore ! pana dau astia rezultatul la analiza se modifica regulamentu si substantele interzise !

1cesare  •  11 Ianuarie 2020, 10:36

... Lu' dopatova/MaSha bine că nu i-au luat nici un G.S. I-a "furat"practic Roland- Garros-ul(2014) Simonei Halep!!

Alexandru Chis  •  11 Ianuarie 2020, 10:20

P.S. - De ce evitati fotbalul? Este, cumva, un sport tabu?

Vezi toate comentariile (4)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Campionatul Britanic și Openul Scoției

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1