SPORTURI  »  HANDBAL  »  TURNEUL PREOLIMPIC

Adio, Jocurile Olimpice? România, șanse tot mai mici de calificare la Tokyo 2020! Coreea de Nord dă peste cap planurile

Articol de - Publicat vineri, 10 ianuarie 2020 15:33

Misiunea României de a ajunge la Jocurile Olimpice Tokyo ar putea fi și mai grea! Coreea de Nord nu va participa la turneul preolimpic. Locul ei ar putea fi luat de Kazahstan, Germania sau Danemarca.

  • Coreea de Nord urma să fie adversara României la turneul preolimpic, alături de Muntenegru și Norvegia.

Norvegienii de la Aftenposten au anunțat că naționala feminină a Coreei de Nord nu va participa la turneul preolimpic care va avea loc între 20 și 22 martie la Podgorica (Muntenegru).

Acum se pune problema ce echipa îi va lua locul?

IHF (Federația Internațională de Handbal) va fi cea care va decide înlocuitoarea, În câteva ocazii anterioare, când o echipă s-a retras, IHF a oferit locul unei națiuni „mari” din handbal, care ratase calificarea. Norvegienii își aduc aminte că la Mondialul băieților din 2017, Norvegia s-a bucurat de acest privilegiu și a ajuns apoi până pe locul 2 în lume!

În mod normal, locul Coreei de Nord ar trebui luat de echipa imediat următoare clasată în Campionatul Asiei, adică de Kazahstan. Dar la fel de bine IHF ar putea oferi locul uneia dintre echipele europene rămase pe dinafară. În acest caz, Germania sau Danemarca sunt principalele candidate.

În aceste condiții, grupa de calificare devine una extrem de grea, nu că acum, pentru Neagu și compania ar fi ceva la îndemână să bată Norvegia și Muntenegru. Doar primele două clasate în turneul de la Podgorica se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

6 echipesunt deja calificate la Jocurile Olimpice: Japonia (țara gazdă), Olanda (campioana mondială), Franța (campioana Europei), Angola (campioana Africii), Brazilia (campioana Americii), Coreea de Sud (campioana Asiei)

Grupele turneului preolimpic

Grupa 1 (se joacă în Spania)
Spania
Suedia
Argentina
Senegal

Grupa 2 (se joacă în Ungaria)
Rusia
Serbia
China
Ungaria

Grupa 3 (se joacă în Muntenegru)
Norvegia
Muntenegru
România
Coreea de Nord (echipă care nu va participa)

* primele două echipe se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo
** meciurile au loc între 20 și 22 martie

Citește și:

Bogdan Burcea refuză naționala și îl atacă pe Tomas Ryde: „Poate să plece 20 de ani în vacanță cu banii luați de la Federație”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
caoradea
caoradea  •  10 Ianuarie 2020, 19:19

Durere mare o sa fie....avem sanse mari sa nu mergem la olimpiada, cu si fara Corea de Nord. Scenariu trist, se accidenteaza Neagu...Doamne feri, dar atunci chiar nu avem nici o sansa....

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  10 Ianuarie 2020, 16:51

...ce ne pasa noua de aceste echipe ?...avem valoare mergem la j.o.

849116668469409
Andrei Kolozsi  •  10 Ianuarie 2020, 15:56

Nu trebuie sa batem ambele echipe ..d nul redactor jurnalist , e suficient sa fi batut coreea de nord si unda din cele 2 . Doar in cazul unei ghidusii nefericite si putin probabile a rezultatelor celorlalte echipe , mai putem pierde calificarea la olimpiada.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează