SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Început cu bronz » Echipa feminină de spadă a urcat pe locul al treilea la etapa de Cupă Mondială de la Leipzig

Ana Maria Brînză, în finala mică cu Rusia. +3   FOTO
Ana Maria Brînză, în finala mică cu Rusia.

Articol de - Publicat luni, 11 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 10 februarie 2013 19:14

Din echipa dublă campioană mondială, doar Ana Maria Brînză a mai fost pe planşă ieri. Alături de ea au tras acum Simona Deac, Maria Udrea şi Amalia Tătăran.

"Important este să reuşim să facem o echipă, deşi începutul o să fie greu", spunea Ana Maria Brînză în ianuarie. Din echipa dublă campioană mondială în 2010 şi 2011 rămăsese singură. În atîţia ani se obişnuise cu colegele sale, dar ele au ales să facă o pauză după Londra, aşa că Ana a pornit la un nou drum alături de alte trei fete şi de un alt antrenor-coordonator. Se antrenaseră împreună, dar nu intraseră în competiţii.

Ieri s-a întîmplat acest lucru. Ana Brînză, Simona Deac, Amalia Tătăran şi Maria Udrea şi-au unit forţele în concursul de Cupă Mondială de la Leipzig. Şi a ieşit cu bronz. Experienţa Anei îmbinată cu entuziasmul nou-venitelor au dus România pînă pe trei. În optimi de finală, echipa de spadă a trecut de Elveţia cu 42-39 într-o formulă cu trei stîngace şi o dreptace.

În sferturi de finală a venit rîndul Suediei, de care spadasinele române au trecut cu 45-29. Lupta pentru finale s-a dat cu China, dar româncele au pierdut-o cu 36-40. China le-a avut pe planşă pe trei dintre cele patru spadasine care au luat aurul la Londra.

În finala mică, România a învins Rusia cu 45-37 pentru un început care promite. Următoarea etapă de Cupă Mondială pe echipe are loc la începutul lunii martie, în Franţa.

4 era locul ocupat de echipa de spadă a României în ierarhia mondială înainte de concursul de la Leipzig

Echipa României la Leipzig
Ana Maria Brînză (28 de ani), stîngace
Simona Deac (24 de ani), stîngace
Maria Udrea (22 de ani), stîngace
Amalia Tătăran (18 ani), dreptace

Parcursul României la Leipzig
optimi de finală: România-Elveţia 43-29
sferturi de finală: România- Suedia 45-29
semifinale: România-China 36-40
finala mică: România-Rusia 45-37

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  11 Februarie 2013, 10:44

nu prea ma pricep la acest sport si nici nu prea imi place dar este bine ca vin tineri din urma! la scrima se pare ca avem viitorul asigurat! bravo fetelor pentru bronz!stiu ca scrima este un sport foarte greu care necesita multa munca si concentrare!

sorineldumitru
sorineldumitru  •  11 Februarie 2013, 01:59

E foarte bine daca reusesc sa stranga medalii de la debut.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează