SPORTURI  »  ALTELE  »  BĂTĂLIA MOLDOVEI

INTERVIU VIDEO Legendarul Remy Bonjasky, în inima Moldovei » Ce spune despre confruntarea cu echipa lui Moroșanu + Ce-i place în România: „Am mâncat zilnic mămăligă”

Articol de GSP - Publicat joi, 12 septembrie 2019 20:24

Triplul campion mondial K-1, Remy Bonjasky, 43 de ani, a fost prezent pentru trei zile la Piatra Neamț, în cadrul turneului de promovare pentru Bătălia Moldovei, de pe 27 septembrie. 

„Olandezul zburător” va veni cu cinci sportivi de top pentru a-i înfrunta pe „răzeșii” lui Cătălin Moroșanu în gala Dynamite Fighting Show. 

„Vreau ca băieții aleși să ducă mai departe numele meu și să câștige”, promite legendarul luptător. 

+1 FOTO

Remy Bonjasky a oferit un interviu pentru Dynamite Fighting, în care a vorbit despre prima sa experință în inima Moldovei, acolo unde Moroșanu l-a așteptat cu mămăligă pe Lacul Bicaz. 

- Salutare, Remy! Pentru a câta oară ești în România? 
- Am fost de multe ori aici, cred că de peste 20 de ori în toți acești ani. În schimb, e pentru prima oară când ajung în Piatra Neamț și în județul Neamț. De altfel, în această zonă a României nu am mai ajuns. Peisajele sunt impresionante, iar lumea este primitoare. 

- Cum ți se pare mâncarea din România? 
- Excelentă! Am mâncat pește pe barcă (n.r. vaporul Reșița de pe lacul Bicaz). Mi s-a părut excelent, iar atunci când am ajuns la hotel, am mâncat un mușchi de vită delicios. Am mâncat și multe fructe. Iubesc fructele. A, și încă ceva. Am mâncat în fiecare zi mămăligă, e delicioasă. 

- Îl vei avea pe Cătălin Moroșanu ca adversar, dar din postura de selecționer. Îți mai aduci aminte când l-ai cunoscut? 
- Prima oară l-am văzut luptând împotriva lui Stefan Leko (n.r. 2007), un sportiv foarte bine cotat în acea perioadă. Nu am vorbit sau ceva, doar l-am văzut la treabă. Îmi aduc aminte că nimeni nu îi dădea nicio șansă, lumea zicea că își va lua KO în prima repriză, dar m-a impresionat. A făcut o treabă excelentă. Ulterior, ne-am împrietenit. Acum, pe 27 septembrie vom fi adversari, dar fair play-ul primează, nici vorbă să avem vreo antipatie unul față de celălalt. 

- Era și el tânăr în perioada aceea. Au trecut ceva ani. 
- Da, și eu eram la fel de tânăr (n.r. râde). Și acum mă simt la fel. Lăsând gluma la o parte, în mintea mea mă simt încă de 25 de ani, dar am 43 de ani. Însă mă bucur de faptul că sunt în continuare apreciat pentru munca mea. 

- Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai? 
- Una dintre ele e chiar prima, din 1995, când mi-am făcut debutul împotriva lui Valentijm Overeem, fratele lui Alistair. Prima oară când urci în ring, ai emoții. Transpiri instant, devii nervos. Faptul că am avut curajul să îl înfrunte, dar să și câștig, mi-a dat mare încredere pentru viitor. Și finalele din 2003, 2004 și 2008 sunt special, dar primul moment din cariera mea nu îl voi uita niciodată. 

- Va fi Team Moroșanu vs Team Bonjasky. Ai deja un pronostic? 
- Echipa mea e sus, a lui Moroșanu e jos. Glumesc. Să știi că meciurile vor fi spectaculoase, extrem de dificile. Eu am o echipă bună, dar și a lui Moroșanu e la un nivel excelent. Oricare dintre echipe are șansa să câștige. Cred că va conta extrem de mult concentrarea. Îmi doresc să câștigăm, așa am fost învățat. 

- Vom vedea acei genunchi „zburători”, marca brevetată de tine? 
- Normal, o parte dintre ei ar trebui să folosească această lovitură la Piatra Neamț. Trebuie să am și eu amprenta în ring. 

- Dar pe tine te-am putea revedea în ring, poate chiar împotriva lui Cătălin Moroșanu? 
- Primesc întrebări de genul ăsta în permanență. Mă simt bine, mă simt în formă, dar în niciun caz nu voi reveni. Am făcut acest sport pentru peste 20 de ani, dar nu știu ce m-ar mai putea face să fiu din nou acolo. Așa cum am mai spus. În mintea mea am în continuare 25 de ani, dar am deja 43. Totul decurge mai greu. Recuperea, antrenamentele sunt mai greu de dus la capăt. Eu deja am riscat enorm, am patru operații, doctorul mi-a interzis încă de acum 17 ani să nu mai lupt, dar am avut un vis. 

- Ai vreun mesaj pentru tinerii care încep să practice acest sport? 
- Garda sus, concentrați-vă pe ceea ce aveți de făcut, munciți enorm pentru treaba asta și nu renunțați indiferent de greutăți. Doar așa o să puteți face performanță. 

Vezi și:

VIDEO Alpinistul Horia Colibășanu, decorat de Klaus Iohannis » Sportivul a primit mail-ul de la președinte când era pe Everest

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  12 Septembrie 2019, 23:45

Piatra-Neamț e în top 5 orașe ale României

Vezi toate comentariile (1)
Comentează