SPORTURI  »  ALTELE  »  FRAUDĂ

Intruşi şi nepotism în barcă » Trei persoane care nu au avut nici o contribuţie la obţinerea performanţelor la CM de canotaj au fost trecute pe lista premierilor

Articol de - Publicat luni, 16 decembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 15 decembrie 2013 21:45

Arbitrul Rodica Macovei, care nu a antrenat niciodată, Marius Oroş, ginerele acesteia, şi Dorin Alupei au fost premiaţi la egalitate cu secunzii loturilor naţionale de juniori, tineret şi seniori


2013 a fost un an bun pentru canotajul românesc. S-a întors cu medalii de la toate cele trei Campionate Mondiale: trei de aur şi una argint la cele de juniori, trei de aur la cele de tineret şi două de argint la cele rezervate seniorilor.

Performanţele se traduc acasă în premii în bani oferite de Ministerul Tineretului şi Sportului tuturor celor care au contribuit la obţinerea lor: sportivi, antrenori, kinetoterapeuţi, asistenţi medicali, marangozi, masori. "Pe aceste liste cu premieri se află şi persoane care nu au nici un merit", a mărturisit pentru Gazetă o sursă apropiată FRC, referindu-se la foştii canotori Dorin Alupei, Rodica Macovei şi Marius Oroş.

Legături prin alianţă
Macovei şi Oroş au fost recompensaţi de MTS în calitate de antrenori secunzi la Mondialele de juniori, desfăşurate în Lituania (7-11 iulie), cu 14.400 lei, la Mondialele de tineret din Austria (22-28 iulie), cu 10.000 de lei, iar Marius se regăseşte pe acelaşi post şi pe lista pentru Mondialele de seniori din septembrie, cu 15.700 de lei. Alupei a primit bani ca "metodist" la tineret (3.700 lei) şi ca secund la lotul feminin de senioare (15.700 lei).

"Rodica Macovei lucrează în federaţie şi nu a antrenat în viaţa ei pe nimeni, iar ginerele acesteia, Marius Oroş, a avut o grupă de juniori în pregătire la Snagov din mai şi pînă în august, dar fără obiectiv şi fără să participe la vreo competiţie. Dorin Alupei, finul Rodicăi Macovei, este doar antrenor federal", a explicat sursa. "Este o jignire la adresa celorlalţi antrenori care au primit aceeaşi sumă de bani, dar în schimb au muncit pe apă în fiecare zi şi nu au fost doar nişte fantome", a adăugat sursa.

"O practică de ani de zile"
Mircea Roman, coordonatorul loturilor naţionale seniori, susţine că pe referatul lui de premiere nu a trecut numele Marius Oros. "Nu ştiu cine l-a propus pentru premiere, poate a venit din partea lotului masculin, dar eu unul nu am trecut numele lui. În legătură cu Dorin Alupei, noi lucrăm cu el ca metodist", a încercat să explice "principalul".

Despre Marius Oroş a vorbit şi cel care a pregătit pînă în toamnă lotul masculin de tineret. Acest personaj nu a lansat nici un sportiv la loturile mari. S-a ocupat timp de trei luni de nişte canotori care nu au prins nici un lot", a spus Dimitrie Popescu.
"Umflarea listelor de premieri cu persoane din federaţie este o practică de ani de zile, dar se face cu bun-simţ. Acum s-a întrecut măsura, cînd intruşii au primit sume egale cu antrenorii reali", a mai spus sursa FRC.

MTS se sesizează
"În cazul în care există nereguli cu listele de premieri ne vom sesiza şi vom cere lămuriri federaţiei de canotaj, aceasta fiind cea care ne-a prezentat propunerile", a declarat ieri Carmen Tocală, secretar de stat în MTS. Demnitarul s-a felicitat că a luat decizia de a publica pe site-ul ministerului listele cu premieri deşi federaţiile s-au opus. "Mă bucur cînd sînt sesizate astfel de abuzuri pentru că numai aşa le putem stopa", a mai spus Tocală.

"Marius Oroş nu a făcut parte din componenţa colectivului tehnic în sezonul competiţional trecut. El a fost inclus abia acum două săptămîni"
Ioan Dobrescu, secretar general COSR

"Rodica Macovei a antrenat, la fel şi Marius Oroş, dar nu eu m-am ocupat de propunerile pentru premieri, ci secretarul general Sandu Pop"
Elisabeta Lipă, preşedinte FR Canotaj

"Sint trecuţi pe referate şi cei care au avut o contribuţie mai mică, cum e cazul Rodicăi Macovei sau Marius Oroş. Poate mărimei sumei de abi e discutabilă"
Sandu Pop, secretarul general FRC

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
stef0an
stef0an  •  16 Decembrie 2013, 21:59

degeaba isi bat capul unii,,,se fura mult peste ce sa publicat aici..pot spune ca am facut acest sport...mereu nu sunt bani,sportivi care muncesc pe branci si castiga medalii si bineinteles ca nu sunt bani pentru a fi premiati ,,acesti oameni nu raman decat cu dureri si probleme dupa ani de munca!!Acest subiect ar trebuii mediatizat mai mult,,sa vada intreaga tara cum isi bat unii joc de munca altora,,,MEREU SE PLANG CA NU SUNT BANI!!dar ca de obicei o sa se musamalizeze toata treaba...sa le fie RUSINE deoarece si ei au fost sportivi si ar trebuii sa stie ce inseamna,si cat sacrificiu face fiecare sportiv in parte.,,RUSINE ELISABETA LIPA\

brto
brto  •  16 Decembrie 2013, 11:59

Acesti oameni merita prinsi si schinguiti, un bolovan in tampla ii rezolva pe toti acesti impostori.

maryostef79
maryostef79  •  16 Decembrie 2013, 11:06

am facut 10 ani d canotaj, multiplu medaliat in probele: 1x, 2x, 2- categorie usoara...dar nu am reprezentat Romania in competitiile internationale !!! cauza....dezinteres total al FRC :( RUSINE.... Respect ptr domnul Roman

Vezi toate comentariile (4)
Comentează