SPORTURI  »  ALTELE  »  INVESTIȚIE

VIDEO + FOTO Ion Țiriac, detalii despre investiția de 100 de milioane de euro din Otopeni: „Birocrația e mare” » Ce plan are pentru fotbal

Articol de , , , - Publicat joi, 15 februarie 2024 08:52 / Actualizat joi, 15 februarie 2024 15:37

Miliardarul Ion Țiriac (84 de ani) a dat detalii despre investiția impresionantă pe care o face în Otopeni.

Fostul jucător de tenis spune că își va duce la capăt promisiunea de a construi un complex sportiv de lux lângă București însă spune că are de dificultăți, din cauza birocrației. Și dezvăluie și ce investiție ar face pentru a ajuta fotbalul românesc.

Ion Țiriac, categoric în cazul Simonei Halep: „Proba nu trebuia admisă!”
HALEP, AUDIATĂ LA TAS
Ion Țiriac, categoric în cazul Simonei Halep: „Proba nu trebuia admisă!”

VIDEO. Ion Țiriac, detalii despre investiția de 100 de milioane de euro din Otopeni

„Eu am promis ceva cu mult timp în urmă. Mă bat cu morile de vânt, e mare birocrația. Dar eu fac la Otopeni ceea ce am promis. Și mă apropii foarte mult de o sală polivalentă mai mare de zece mii de locuri.

Acolo aș face un stadion, cu o școală pentru copii. Aș lua exemplu de la Platini. Avea 2.500 de copii timp de 3 luni, în fiecare vară la centrul meu de tenis din Franța. Așa ceva aș face. 

Uite ce e la baza Granitul, acolo unde avem foarte mulți tineri care vin cu echipele și joacă. Dacă am avea mai multe din astea, probabil că am face altceva și nu am avea 13 străini într-o echipă de fotbal, ci 13 români”, a declarat Ion Țiriac.

„Aș investi în fotbal cu Mircea Lucescu. Vorbesc serios”, a mai spus omul de afaceri.

GALERIE FOTO. Primele imagini cu mega-proiectul lui Țiriac din Otopeni

Sursa foto: West Group Architecture
Sursa foto: West Group Architecture
Sursa foto: West Group Architecture
Sursa foto: West Group Architecture
Sursa foto: West Group Architecture
+7 FOTO

În mai 2022, Țiriac își dezvăluia pentru prima dată planul: „Trebuie să adaug că există o donație de 100-150 de milioane de euro de la Federația Internațională Țiriac. Banii vor fi folosiți la Otopeni. Vom face un hotel, o piscină olimpică a acoperită, o sală de gimnastică, un teren de tenis și o academie de tenis cu 30 de terenuri”.

Țiriac vrea să facă în Otopeni o academie de tenis, o sală de sport, un stadion de tenis, un bazin de înot și o sală pentru gimnastică. Întregul complex se va numi Țiriac City.

Campusul va beneficia de o piscină olimpică ce va purta numele Cameliei Potec, o sală de gimnastică ce va purta numele Nadiei Comăneci plus o academie de tenis, cu 30 de terenuri, un hotel și o sală polivalentă. Acest complex va beneficia și de clădiri rezidențiale, iar suprafața totală pentru care s-au solicitat autorizații este de aproximativ 500.000 de metri pătrați.

Progresez destul de bine la Otopeni. 

Am avansat destul de mult cu sala. O să aibă tot ce trebuie pentru o sală de 10.000-12.000 de locuri. 

Pentru concerte, expoziții, trebuie 15.000 de locuri. Știu cât costă, dar nu întrebați pentru că o să cădeți jos. Se poate face. Guvernul doar să facă străzile. Se pare că sunt de acord, de la prim-ministru până la ministrul construcțiilor. 

Bazinul Cameliei Potec va începe în aprilie și se va termina anul acesta. Sala Nadiei... să vedem când începem să facem. Am pornit cu tăvălugul aici, în Otopeni. O să se numească Țiriac City. 

– Ion Țiriac, pe 30 ianuarie

Am o admirație fantastică pentru omul Ion Țiriac, pentru tot ce a făcut în sport, ca sportiv, antrenor, conducător și organizator. 

– Mircea Lucescu

Citește și: 

Stupoare în sală! Cum și-a început Ion Țiriac discursul de la Gala Sportului Românesc: „Am realizat încă o dată că românii au prea mulți bani. De ce spun asta?”
Gala Sportului
Stupoare în sală! Cum și-a început Ion Țiriac discursul de la Gala Sportului Românesc: „Am realizat încă o dată că românii au prea mulți bani. De ce spun asta?”
Ion Țiriac, cucerit de un jucător: „Schimbă fața tenisului mondial!” » Ce sfat îi dă și ce a remarcat când s-au cunoscut
DECLARAȚIE
Ion Țiriac, cucerit de un jucător: „Schimbă fața tenisului mondial!” » Ce sfat îi dă și ce a remarcat când s-au cunoscut

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  15 Februarie 2024, 15:02

Pe lângă faptul că scrieți vârsta celor de care vorbiți (și chiar nu înțeleg de ce, că doar la sportivi e relevantă vârsta), o mai și greșiți. Țiriac are 84 de ani. Abia în mai va împlini 85 de ani.

raf1946
raf1946  •  15 Februarie 2024, 13:33

Trebuie să fi cel puțin naiv ( ca să nu spun altceva ) să mai "pui botul" la harnelile lui Țiriac. El mâine, poimâine va avea o întâlnire cu o persoană în negru și voi scrieți că vrea să construiască stadion. Vă dă și vouă ceva firmituri să scrieți ceva de el ?

tk2014
tk2014  •  15 Februarie 2024, 11:12

nea Ioane, esti atat de iubit, incat intr-un eventual tur 2 cu sosoaca la prezidentiale, romanii ar alege prima femeie presedinte din istorie.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează