SPORTURI  »  ALTELE  »  UFC 280

FOTO + VIDEO Protejatul lui Khabib Nurmagomedov îi calcă pe urme » Islam Makhachev e campion în UFC după o victorie spectaculoasă cu Charles Oliveira

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 octombrie 2022 09:17 / Actualizat duminica, 23 octombrie 2022 10:12

Rusul Islam Makhachev (31 de ani) este noul campion la categoria ușoară în UFC, după o victorie spectaculoasă în fața brazilianului Charles Oliveira (32 de ani), fostul campion.

În gala UFC 280, care a avut loc în Abu Dhabi, Makhachev și Oliveira s-au luptat în main event și au oferit un spectacol total.

Islam Makhachev, protejatul lui Khabib Nurmagomedov, campion în UFC

La mijloc a fost centura de campion mondial la categoria ușoară, devenită vacantă după ce Oliveira nu a făcut categoria înainte de meciul cu Justin Gaethje, din iulie.

După o primă rundă echilibrată, în care Makhachev a controlat lupta la sol, rusul a reușit să închidă lupta cu 1 minut și 43 de secunde înainte de finalul rundei a 2-a. 

Rusul l-a surprins pe Oliveira și l-a trimis la podea cu o directă în piept și un croșeu de dreapta în plin. Makhachev s-a aruncat ulterior pe brazilian și l-a forțat pe Oliveira să renunțe după o ștrangulare executată excelent.

Islam Makhachev a primit centura din partea fostului campion Khabib Nurmagomedov. Retras în martie 2021, rusul este acum mentorul lui Makhachev, pe care îl și antrenează. 

„Mereu mă rog la Dumnezeu, iar el îmi dă mai mult decât îmi trebuie. Vreau să-i dau centura lui Khabib. E pentru el. El și tatăl lui m-au făcut ceea ce sunt. Mi-a spus acum mulți ani să mă antrenez din greu că voi fi campion mondial”, a spus Makhachev după luptă.

„Toată viața ne-am antrenat împreună. De 22 de ani. V-am spus de mulți ani cât de bun e. E cel mai bun din lume”, a spus și Nurmagomedov.

Citește și: 

Pole-position Ferrari pe COTA! Cum arată grila de start pentru cursa din această seară: Leclerc și Perez au fost penalizați

Primele declarații ale lui Ion Țiriac despre „cazul Simona Halep” » Ce solicită miliardarul român

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează