SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU DIN SUA

Pole-position Ferrari pe COTA! Cum arată grila de start pentru cursa din această seară: Leclerc și Perez au fost penalizați

Carlos Sainz, Ferrari // foto: Imago Images
Carlos Sainz, Ferrari // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 octombrie 2022 07:03 / Actualizat duminica, 23 octombrie 2022 09:14

Carlos Sainz jr. (28 de ani) a fost cel mai rapid în calificările de sâmbătă noaptea și va pleca din pole-position în Marele Premiu al Statelor Unite din Formula 1, care se va desfășura astăzi, începând cu ora 22:00. Pilotul Ferrari va fi urmat de campionul Max Verstappen și Lewis Hamilon.

  • Cu 4 curse rămase din sezon, campionul este deja cunoscut: Max Verstappen, Red Bull. Dar bătălia pentru locul 2 este în continuare strânsă. 
  • Red Bull are șansa de a cuceri titlul constructorilor în acest weekend. 
  • Cursa de pe COTA (Austin, Texas) va începe în această seară, la ora 22:00 în România.

Calificările începute la ora României 01:00 au produs surprize încă din prima bucată, Q1, unde două nume grele, Esteban Ocon (Alpine) și Daniel Ricciardo (McLaren), au fost eliminați! Și piloții Haas, singura echipă americană de pe grilă, au fost sub linie.

La capătul părții secunde din calificări au fost eliminați cei doi piloți AlphaTauri, plus Zhou Guanyu, Sebastian Vettel și Alexander Albon.

Primele declarații ale lui Ion Țiriac despre „cazul Simona Halep” » Ce solicită miliardarul român
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Primele declarații ale lui Ion Țiriac despre „cazul Simona Halep” » Ce solicită miliardarul român

Carlos Sainz, cel mai rapid în Marele Premiu al Statelor Unite din Formula 1

În ultima parte a calificărilor, Max Verstappen, Charles Leclerc și Carlos Sainz au reușit, pe rând, cel mai rapid tur. În chiar ultima ieșire pe circuit, ibericul a stabilit un timp de 1:34.356, l-a devansat astfel pe Charles Leclerc și a obținut al doilea pole-position din carieră!

Leclerc, care a încheiat cursa pe 2, nu va pleca, însă, din prima linie. El va începe de pe locul 12, întrucât a schimbat câteva elemente la unitatea de putere peste limita admisă de regulament și a fost penalizat cu 10 poziții pe grilă. 

Și Sergio Perez, al patrulea în calificări, va fi penalizat cu 5 poziții pe grila de start, astfel că piloții vor pleca în această ordine:

Pole-position Ferrari pe COTA! Cum arată grila de start pentru cursa din această seară: Leclerc și Perez au fost penalizați
sursă foto: Twitter @ Formula 1

Citește mai multe știri din sporturi: 

TENIS - Mouratoglou își continuă rutina » Prima apariție de la izbucnirea scandalului de dopaj cu Simona Halep. Ce a făcut

HANDBAL - Alexandra Lacrabère a plecat de la Rapid! Motivul din spatele rupturii dintre franțuzoaică și clubul din Giulești

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează