SPORTURI  »  HANDBAL  »  RAPID

Alexandra Lacrabère a plecat de la Rapid! Motivul din spatele rupturii dintre franțuzoaică și clubul din Giulești

Alexandra Lacrabère (nr 64)
 s-a despărțit de CS Rapid.
FOTO: Imago Images
Alexandra Lacrabère (nr 64) s-a despărțit de CS Rapid. FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 22 octombrie 2022 14:51 / Actualizat sambata, 22 octombrie 2022 17:02

Alexandra Lacrabère (35 de ani), jucătoarea franceză ajunsă în primăvara acestui an la Rapid, s-a despărțit de clubul din Giulești. 

Din informațiile Gazetei Sporturilor, jucătoarea din Hexagon nu s-a adaptat la sistemul folosit de antrenorul formației vișinii, spaniolul Carlos Viver (49 de ani), iar contractul dintre handbalistă și gruparea de lângă Podul Grant a fost reziliat de comun acord. 

Patrick Mouratoglou, primul mesaj după anunțul că Simona Halep a fost depistată pozitiv » Ce a scris după 18 ore + Răspunsul jucătoarei
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Patrick Mouratoglou, primul mesaj după anunțul că Simona Halep a fost depistată pozitiv » Ce a scris după 18 ore + Răspunsul jucătoarei

Alexandra Lacrabère a făcut parte din lotul celor de la Rapid București la partida pe care campioana României l-a pierdut-o la limită, scor 36-37, în fața formației SCM Râmnicu Vâlcea și a înscris un gol. Ea însă nu a jucat deloc pentru gruparea giuleșteană pe 9 octombrie, în Champions League, contra celor de la Team Esbjerg, zvonindu-se că ar avea încă ceva probleme de sănătate. Rapid a câștigat acel meci acasă cu 34-32.

Franțuzoaica era trecută pe lista pentru meciul din Liga Campionilor de duminică, pe care Rapid îl va disputa, pe teren propriu, în fața formației norvegiene Storhamar HE, în runda a șasea a fazei grupelor. 

Președintele clubului CS Rapid a confirmat despărțirea de handbalistă

Bogdan Vasiliu (44 de ani), președintele CS Rapid București, a confirmat pentru Gazeta Sporturilor despărțirea de handbalista Alexandra Lacrabère. 

Alexandra Lacrabère, în luna august: „Vreau să câștig Liga Campionilor cu Rapid”

Într-un interviu acordat exclusiv pentru Gazeta Sporturilor, în luna august, Alexandra Lacrabère spunea că vrea să cucerească trofeul Ligii Campionilor cu Rapid. 

„Vreau să câștig Liga Campionilor. Poate voi reuși cu Rapid. 

Rapid este o echipă tânără, o echipă bună. Avem de muncit, să-l înțelegem pe Viver, care este un antrenor valoros. Cred că ne putem bate cu CSM. În Liga Campionilor vreau să câștigăm trofeul, dar realist mi-am propus să ne calificăm în Final 4 Budapesta... Este diferență mare între Krumbholz și Viver prin modul în care văd jocul în apărare. Când am făcut primele antrenamente la Rapid, am fost puțin pierdută, eu știam într-un fel, Viver îmi spunea altceva..."”, declara Alexandra Lacrabère la acea vreme. 

8 medaliia câștigat Lacrabere cu Franța în 16 ani

De-a lungul carierei, Lacrabere a cucerit toate titlurile importante cu naționala Franțe: e campioană olimpică, mondială și europeană.

12 echipeau beneficiat de jocul Alexandrei Lacrabere de-a lungul anilor

Cel mai important trofeu pentru mine este cel câștigat la Paris, la Campionatul European din 2018. Am și un regret, când am pierdut cu Muntenegru la Jocurile Olimpice de la Londra 2012. În rest a fost bine, sunt mulțumită de cariera mea la națională.
- Lacrabere pentru Gazeta Sporturilor

CV Alexandra Lacrabere 

  • Născută pe 27 aprilie 1987 
  • Post – inter drepta 
  • Palmares: Jocuri Olimpice – aur Tokyo 2020, argint Rio de Janeiro 2016 Campionate Mondiale – aur Germania 2017, argint Brazilia 2011 Campionate Europene – aur Franța 2018, argint Danemarca 2020, bronz Suedia 2016 
  • A jucat la: CA Beglais, Akaba Bera Bera, Toulouse, Arvor 29, Zvezda Zvenigorod, Mios-Biganos-Begles, OGC Nice, ZRK Vardar, Felury Loiret, Chambray, Rapid București

Citește și:

Stere Halep rupe tăcerea după ce Simona Halep a fost găsită dopată: „Nu a luat niciodată nicio niciodată vreo substanță” » Cum se simte sportiva

Lumea tenisului e solidară cu Simona Halep » Ce mesaje a primit după ce a fost depistată pozitiv

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  24 Octombrie 2022, 16:50

interesanta poate sa fie si declaratia antrenorului(poate alcatui un...6iberic , daca mai transfera o jucatoare avea o echipa intreaga)

tramadol
tramadol  •  22 Octombrie 2022, 18:25

O jucătoare plină de medalii și 11 echipe în carieră nu s-a adaptat la sistemul lui pește prăjit. Prima problemă este limba spaniolă vorbită.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează