SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

Lumea tenisului e solidară cu Simona Halep » Ce mesaje a primit după ce a fost depistată pozitiv

Simona Halep // FOTO: Imago
Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 octombrie 2022 12:30 / Actualizat sambata, 22 octombrie 2022 12:58

Anunțul despre testele pozitive ale Simonei Halep i-a șocat pe toți cei din lumea tenisului. Mulți s-au solidarizat cu românca.

Rând pe rând, oameni din lumea tenisului, foști jucători și apropiați ai Simonei Halep au postat pe rețelele sociale mesaje în care își exprimă susținerea față de sportiva din Constanța.

„Cred că Halep a fost trădată de antrenor sau medic” » Ipoteză nouă în cazul Simonei
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
„Cred că Halep a fost trădată de antrenor sau medic” » Ipoteză nouă în cazul Simonei

Mesaj de susținere pentru Simona Halep din lumea tenisului

Asociația Profesionistă a Jucătorilor de Tenis este determinată să-i asigure Simonei Halep și tuturor jucătorilor un proces echitabil. Vom lupta pentru drepturile ei 

- Asociația Profesionistă a Jucătorilor de Tenis, organizație non-profit, fondată de Vasek Pospisil și Novak Djokovic pentru sprijinirea jucătorilor

Simona, te sprijin 100% în această luptă. Până la final.

- Patrick Mouratoglou

Departe de mine gândul că Simona ar putea face aşa ceva, mai ales că a avut o carieră strălucită, bazată pe muncă. Deci puţin probabil să gândească cineva că la rangul ei ar putea să se dopeze. Ea întotdeauna a fost o sportivă care a jucat şi a câştigat corect.

- George Cosac, președintele delegat al FR Tenis

Trebuie să vedem ce s-a întâmplat, poate i-a dat doctorul ceva ce nu avea voie să-i dea, că ea a fost accidentată tot timpul şi la glezne, şi în alte locuri. Şi asta e posibil.

 - Ilie Năstase

Deși poate nu suntem cele mai bune prietene, o știu suficient de bine pe Simona încât să cred cu tărie că ea nu s-ar fi atins niciodată intenționat de vreo substanță dopantă.  Tenisul reprezintă fair-play și înseamnă și să lasi rivalitățile deoparte. 

Simona este o mare jucătoare și a ajuns aici prin propriile merite. Chiar sper că va lupta în acest caz și va ajunge la lumina în cele din urmă, atât pentru ea, cât și pentru minunatul nostru sport. WADA este un organism extrem de profesionist care o va ajuta în acest demers. 

– Sorana Cîrstea

I-am urmărit cariera, îi știu cariera de la bun început, i-am văzut comportamentul pe teren, viața sportivă pe care  a dus-o. Nu pot să cred că Simona ar recurge vreodată la o astfel de modalitate ca să-și îmbunătățească performanța. Ea este un om care a muncit întotdeauna enorm pe teren, care s-a antrenat. Nu are sens, nu o văd făcând așa ceva! 

– Cristian Tudor Popescu

Jucători, indiferent de nivelul la care vă aflați, aveți grijă când vă schimbați echipa în totalitate și renunțați la oamenii de încredere și la cei care v-au fost colegi ani la rând. Este ușor să fii manipulat și controlat de oamenii care sunt buni la a manipula și controla.

- Pam Shirver

Sunt șocat, nu-mi revin de o oră, sunt șocat și iarăși șocat! Nu pot să cred așa ceva. Nu știu ce s-a întâmplat acolo, cu acel test, dar probabil este o greșeală. Simona nu ar fi făcut așa ceva nici dacă i-ai fi tăiat mâna ca să nu mai joace tenis. Simona Halep nu ar trișa niciodată, Simona era obsedată să nu greșească. Vă dezvălui ceva în premieră: nu bea niciodată nici măcar apă dacă sticla nu era sigilată. O desigila cu mâna ei, mereu era atentă. Vă mai spun ceva. Nu lua nici măcar o Vitamina C fără să întrebe medicul. Este bolnavă de corectitudine 

– Toni Iuruc, fostul soț al Simonei Halep

Cred că a fost un accident. Nu vreau să fac supoziții, dar nu cred că Simona a apelat la asemenea metode. Ea tolera destul de greu și mineralele simple pe care le iau toți tenismenii. Nu știu detalii, dar nu cred că s-ar fi aventurat la așa ceva. Cât timp am lucrat, nu mi s-a întâmplat ca un sportiv să ia ceva și eu să nu știu. Dar nu e treaba antrenorului. Sportivul trebuie să verifice orice, inclusiv o băutură de pe piață. Nu există milă apropo de doping. Vin peste tine la orice oră să te controleze. Știu că Simona era foarte atentă și nu risca nimic.

 - Firicel Tomai 

Te susțin până la capăt, Simona. E nedrept, dar vei câștiga această luptă!

– Alize Cornet

Simona, îți țin pumnii. Toți știm cât de luptătoare ești!

– Mihaela Buzărnescu

Am crescut uitându-mă la meciurile ei și văzând cu câștigă trofee. Am admirat-o pentru că este o mare jucătoare. A fost o inspirație pentru mine pentru că știu cât de greu să ajungi în top, mai ales când vii dintr-o țară mică precum România. Este o adevărată campioană și cred cu tărie că nu a trișat și că nu a luat ceva de pe lista substanțelor dopante. Fii puternică și luptă. Sunt sigură că lucrurile vor fi în favoarea ta!

– Jaqueline Cristian

VIDEO Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanță interzisă

Citește și: 

Cum a comentat un doctor din cadrul Societății Române de Medicină Sportivă cazul Simonei Halep: „Nu am auzit ca cineva din România să fi luat substanța asta”

„Roxadustat nu se găsește în România” » Explicațiile unei farmaciste în cazul Simonei Halep

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
tororosso
tororosso  •  23 Octombrie 2022, 15:57

Să fi solidar la un furt înseamnă complicitate chiar și în sport . Dopajul este tot un furt în sport și anume iei de la alți care ar fi putut a te învinge . Păcat de această sportivă ca de fel și alți care vor rămâne în amintirea tuturor drept hoți .

futhienzbang22
futhienzbang22  •  22 Octombrie 2022, 21:06

vai simona,ce păcat! dar nu te îngrijora,în romanika oamenii preferă condamnați,pușcăriabili,hoți,plagiatori,mincinoși dovediți pe care-i votează de 32 de ani ,așa că nu-i bai! la tine e muuult mai lesne,oamenii „de bine” te admiră și te susțin!ba,eu propun să intri în politică!! așa că „forța simona”(cum ar zice galeriile din superligă)!

666piturca
666piturca  •  22 Octombrie 2022, 19:07
Postat de Cornelwilde pe 22 Octombrie 2022, 15:05

Urmează Johanes și Ciuca.

Viiiiiiiine baiatu’, cu viteza lui obisnuita.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează