SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

Stere Halep rupe tăcerea după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv: „Nu a luat niciodată vreo substanță” » Cum se simte sportiva

Simona Halep și Stere Halep
Simona Halep și Stere Halep

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 octombrie 2022 13:08 / Actualizat duminica, 23 octombrie 2022 11:16

Stere Halep a vorbit în premieră după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat, un medicament anti-anemie, folosit de regulă în tratamentul pacienților cu dializă, din clasa EPO.

Tatăl sportivei din Constanța spune că nu ia în calcul ca Simona să fi luat acea substanță în mod intenționat și are încredere că fiica sa va avea câștigă de cauză.

Lumea tenisului e solidară cu Simona Halep » Ce mesaje a primit după ce a fost depistată pozitiv
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Lumea tenisului e solidară cu Simona Halep » Ce mesaje a primit după ce a fost depistată pozitiv

Tatăl Simonei Halep, prima reacție după ce jucătoarea a fost depistată pozitiv

„Vedem un lucru normal, care se poate întâmpla oricui. Nu putem să știm ce s-a întâmplat.. Specialiștii vor spune. Eu nu sunt specialist.

Sunt convins că niciodată nu a luat ceva. Trebuie răbdare. Dumnezeu va scoate la lumină lucrul ăsta. 

Simona e curată, curată. Nu a luat niciodată vreo substanță. Simona nu ar fi apelat niciodată la așa ceva.  Starea ei de spirit e bună. Dacă în suflet e curată, nu are de ce să se teamă.”, a spus Stere Halep, potrivit antena3.ro.

Ce urmează pentru Simona Halep, după suspendarea provizorie pentru dopaj

Ca în orice caz de dopaj, românca a fost suspendată provizoriu, urmând ca pedeapsa să fie stabilită în urma unei anchete care cel mai probabil se va întinde pe durata câtorva luni.

Simona Halep va avea nevoie un motiv întemeiat pe care să-l susțină pentru a ieși din această situație. Dacă românca nu va fi mulțumită de decizie, ea poate apela și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. 

Roxadustat, substanța la care a testat pozitiv Halep, este un actor inductibil prin hipoxie, inhibitor de prolil hidroxilază. E folosită în tratarea anemiei, având drept efect stimularea glandelor suprarenale pentru secreția de eritropoietină, care duce la o mai mare producție de celule roșii, ajutând la o mai bună oxigenare a corpului. 

A fost inclusă încă din 2011 pe lista substanțelor interzise de Agenția Mondială Anti-Doping, iar în cea din 2022 apare la categoria eritropoietine, subcategoria stabilizatori ai factorului de inducere a hipoxiei, alături de cobalt, daprodustat, molidustat, vadadustat sau xenon.

VIDEO Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanță interzisă

Citește și: 

Cum a comentat un doctor din cadrul Societății Române de Medicină Sportivă cazul Simonei Halep: „Nu am auzit ca cineva din România să fi luat substanța asta”

„Roxadustat nu se găsește în România” » Explicațiile unei farmaciste în cazul Simonei Halep

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
gojgaru
gojgaru  •  22 Octombrie 2022, 17:28
Postat de Trandafir pe 22 Octombrie 2022, 14:45

Simona are un suflet curat. Sunt convins.

Da , io zic sa fie sanctificata .

1cesare
1cesare  •  22 Octombrie 2022, 15:45

În mai puţin de 1 an s-au produs multe schimbări în viaţa Simonei.E clar că cineva fără scrupule a vrut să se răzbune și a reușit.Rămâne de văzut dacă va fi descoperit deși e foarte dificil.Dacă nu ,cariera ei va lua sfârșit.Păcat.

alexiosas
alexiosas  •  22 Octombrie 2022, 15:40

cat timp a tacut omul asta de a rupt tacerea scum?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează