SPORTURI  »  ALTELE  »  DECES

„Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce” » Mesajul emoționant al familiei lui Ivan Patzaichin

Articol de - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 10:48 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 13:00

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 71 de ani, după o suferință cauzată de o boală incurabilă

Familia lui Ivan Patzaichin a publicat un mesaj dureros în această dimineață, pe contul oficial de Facebook al fostului canoist: „Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce”. 

„Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce” » Mesajul emoționant al familiei lui Ivan Patzaichin

Soția Georgiana a preferat întotdeauna să fie o prezență discretă, preferând să stea în umbra soțului său. Cei doi au împreună o fiică, Ivona.

O tragedie imensă pentru sportul românesc. Practic, Ivan a fost cel care a preluat ștafeta canoei românești de la mine. Când m-am retras eu, a venit el la Dinano. Avea vreo 16 ani. A muncit mult și asa a devenit un mare campion. Eram prieteni dar ne vedeam cam rar. Anul trecut când am fost premiat de președinte Johannis, cu Ordinul Meritul Sportiv în grad de Comandor, cu ocazia anului nou evreiesc, in septembrie, la o festivitate la Templul Coral, a fost și Patzaichin acolo. 

A vorbit asistenței despre mine, a vorbit foarte frumos. Fusesem ȘI eu la ziua lui, când si-a serbat a 71-a aniversare. Chiar nu ma așteptam la o asemenea veste. Pacat, s-a stins o mare stea a sportului romanesc și mondial. Condoleanțe familiei!" - Leon Rotman, dublu campion olimpic la canoe, la JO Melbourne 1956

S-a dus in Olimp printre Zei! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Nu il vom uita! -  Octavian Bellu

A plecat dintre noi cu decenta si smerenia cu care si- amanuit pagaia, si- a purtat colanul si medaliile. Un mare om, mare caracter, urias prieten. Tristetea natiunii romane! Pierderea lui Ivan Patzaichin!  - Carmen Tocală, preşedinte FR Baschet

Imagini de colecție din cariera și viața „Amiralului”

Ivan Patzaichin privind spre versiunea sa mai tânără, cea de la Munchen 1972, unde a cucerit două medalii olimpice, aur și argint  / foto: Gazeta Sporturilor
La începuturile carierei, un tânăr cu talent și multă ambiție / foto: Gazeta Sporturilor
Adept al cantonamentelor la altitudine, pe schiuri, la Piatra Arsă FOTO Cristi Preda
Ivan Patzaichin era un obișnuit al galeriilor de artă  / foto: Gazeta Sporturilor
Canotca, invenția campionului în care se regăsește spiritul Deltei FOTO Gazeta Sporturilor
+4 FOTO

Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veșnice a legendarului IVAN PATZAICHIN. Născut pe 26 noiembrie 1949 la Mila 23, județul Tulcea, marele Ivan s-a stins din viață azi noapte, la București. 

Este greu de cuprins în câteva rânduri ce a însemnat ”Amiralul” pentru România, pentru Dinamo, pentru toți cei care au avut șansa de a interacționa cu el. Ivan a fost mai mult decât un simplu medaliat olimpic. A fost un model de bun simț, de căldură, de empatie. A fost uriaș, ca și cariera lui sportivă, care a avut următoarele repere - Mesajul Clubului Sportiv Dinamo

Ivan Patzaichin: un ambasador de excepție al României

  • Din 1968, Ivan Patzaichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a reușit performanțe impresionante.
  • În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. Regulamentul preciza că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa nu s-a oprit.
  • Patzaichin a reușit să obțină calificarea în finală, după ce delegația României a făcut contestație, și chiar a obținut o medalie de aur.
  • Are în total 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.

Playtech: ȘOC! Medic infecționist din Iași, anunț BOMBĂ pentru românii vaccinați anti-Covid: „Sunt ca persoanele nevaccinate”


Comentarii (2)
1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  05 Septembrie 2021, 11:44

Cu adevarat un mai mare CAMPION al ROMANIEI. Poate cel mai mare.

rikiriki365
rikiriki365  •  05 Septembrie 2021, 11:40

Odihnească-se în pace!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează