SPORTURI  »  ALTELE  »  JO DE LA TOKYO 2020

JO DE LA TOKYO 2020 // Șeful atletismul românesc, Florin Florea, face o propunere inedită de portdrapel: „Halep? Nu! Firfirică!” + „Ne trebuie stadion de 45.000 de locuri!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 septembrie 2019 12:07

Florin Florea, președintele Federatiei Române de Atletism, propune ca atletul Alin Firfirică să fie portdrapelul României la JO de la Tokyo 2020, nu Simona Halep, așa cum se vehiculează.

Înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio 2016, Marian Drăgulescu, cel mai valoros gimnast român al momentului a produs un real scandal atunci când a declarat că Simona Halep nu trebuie să poarte steagul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice, deoarece nu are un istoric olimpic. La trei ani distanță de la acel moment, numele purtătorului de drapel începe să fie din nou tot mai discutat.

În acest context, Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism lansează un nume inedit ca posibil purtător de drapel. Este vorba despre atletul Alin Firfirică.

JO DE LA TOKYO 2020 // Șeful atletismul românesc, Florin Florea, face o propunere inedită de portdrapel: „Halep? Nu! Firfirică!” + „Ne trebuie stadion de 45.000 de locuri!”
Alin Firfirică

,,Eu l-aș alege pe Alin. De ce nu? Este un atlet valoros , un băiat înalt, frumos, bine făcut. Poate să poarte oricând drapelul României”
Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism

VIDEO Simona Halep, portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 » Presiune pe Covaliu: „Ai grijă, se înregistrează!” :)

„Ne trebuie stadion de 45.000 de locuri!”

Florin Florea, președintele Federatiei Române de Atletism, a reușit să aducă în România, pentru prima dată în istoria atletismului, un Campionat Mondial. Cel de Ultramaraton de 50 de kilometri. 

România traversează în clipa de față una dintre cele mai puternice crize în privința bazelor sportive, care sunt inexistente.

Pe lângă performanțele sportive ale atleților săi, Florea are ținte mari , dorindu-și construirea unui stadion de 45 de mii de locuri. 

JO DE LA TOKYO 2020 // Șeful atletismul românesc, Florin Florea, face o propunere inedită de portdrapel: „Halep? Nu! Firfirică!” + „Ne trebuie stadion de 45.000 de locuri!”
Florin Florea

„Guvernul ar trebui să se implice într-un proiect major privind sportul. Un stadion cu pistă care să aibă 45 de mii de locuri ar putea fi o soluție excelență care ne-ar putea da posibilitatea de a organiza competiții de top mondial în România,” spune Florea.

Pînă atunci, un stadion care ar putea fi ridicat într-un timp cât de cât scurt ar putea fi cel de la Brașov. 

,,Am vorbit cu domnul Scripcaru, primarul orașului Brașov pentru construirea unui stadion cu pistă de atletism. Avem depus la primărie în acest sens un plan concret. Sper să l putem pune în aplicare destul de curând”, adaugă Florea.

150de sportivi din 31 de țări iau startul la Brașov

La Campionatul Mondial de la Brașov s-a stabilit un record de participare. Peste 150 de sportivi din 31 de țări, reprezentând toate continentele au luat startul la cea mai importantă competiție atletică organizată în România.

+3 FOTO

Lotul național „tricolor” este alcătuit din: 

MASCULIN 

1. Sacara Marian Mircea – CSM Cluj-Napoca 

2. Mineran Sorin – CS Universitatea Arad 

3. Balan Nicolae – CSM Cluj-Napoca 

4. Crainic Andrei-Marius – CSM Cluj-Napoca 

5. Gorgan Claudiu – CS Ştiinta Bacău 

6. Popa George Cosmin – CS Ştiinta Bacău 

7. Roland Unterweger – CS Universitatea Arad (rezervă) 

8. Detesan Raul-Ionuţ – CS Universitatea Cluj (rezervă) 

FEMININ 

1. Todoran Paula Claudia – CSM Zalău 

2. Zbirnea Natalia – CSU Știința București 

3. Ciortan Nicoleta – CSM Danubiu Tulcea 

4. Popescu Laura-Diana – CSM Cluj-Napoca 

5. Ghinga Olga-Iulia – CS Universitatea Arad 

6. Bota Denisa Alexandra Mădălina – LPS Cetate Deva 

Pe lângă acești sportivi, alți atleți români vor puncta pentru țara noastră la secțiunea „Open” din cadrul CM de alergare 50 km.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
10154976492293690
Szasz Andrei  •  07 Septembrie 2019, 19:02

Nici poza cu Simona cu fata schimonosita de bucurie din articolul acesta nu-i una in care s-o admiri fara sa zambesti ! Asa articol, asa poza !

10154976492293690
Szasz Andrei  •  07 Septembrie 2019, 19:00

Daca n-ar fi toti "sfatosii" dupa care sa ne luam, nu ne-am mai casatori, nu am mai crede in nimic, nu am mai vorbi nimic, nu am mai gandi nimic, nu am mai face nimic de capul nostru. Daca o sa poarte Firfirica drapelul la Tokyo, parca prevad performante pe masura, adica zero medalii, zero puncte ! Un loc dupa prima 100 in clasamentul pe natiuni ! Pana la 200 si ceva tot e loc de mai rau, nu-i asa ?

518396918348499
Viorica Alexandru  •  02 Septembrie 2019, 11:29

cine sunt necunosctii acestia? Am auzit de Gaby Szabo cum este si normal....dar cei doi firfirei cine suntin atletism...? Nu va este jena, bree?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează