SPORTURI  »  ALTELE  »  SCHI ALPIN

EXCLUSIV / UPDATE COSR a refuzat locul suplimentar la Jocurile Olimpice deschis de Ania Caill: „În loc să trimită 3 sportivi la Beijing, trimit doar doi!”

Articol de - Publicat marti, 25 ianuarie 2022 21:25 / Actualizat marti, 25 ianuarie 2022 21:27

Ania Caill (26 de ani), schioarea clasată cel mai bine în ierarhiile mondiale, lăsată pe dinafara lotului pentru Jocurile Olimpice 2022 de la Beijing, a mai deschis o poziție pentru România la JO. Dar Comitetul Olimpic i-a refuzat participarea!

UPDATE, ora 21:25 / Ania Caill rămâne acasă

Este oficial: România a refuzat locul suplimentar deschis de Ania Caill pentru Jocurile Olimpice de la Beijing!

COSR a refuzat locul suplimentar la Jocurile Olimpice deschis de Ania Caill: „În loc să trimită 3 sportivi la Beijing, trimit doar doi!”

UPDATE, ora 16:30 / COSR ar fi refuzat locul suplimentar la JO

România ar fi refuzat locul suplimentar deschis de Ania Caill pentru Jocurile Olimpice de la Beijing. Informația este confirmată de antrenorul ei, Ioan Achiriloaie, în timp ce COSR nu răspunde solicitării GSP.ro.

„Azi dimineață, România era următoarea pe listă și avea un loc în plus câștigat prin clasamentul Aniei la Super-G și coborâre. Acum, Federația și COSR au refuzat acel loc. Practic, în loc să trimită trei sportivi la schi alpin, trimit doar doi. 

Asta dovedește clar că preferă să piardă un loc decât să o trimită pe Ania la JO. Asta arată că ei n-au vrut să trimită vreodată alt sportiv în detrimentul Aniei că e bine pentru sportivul celălalt. Asta dovedește că ei au făcut orice au putut să nu ajungă Ania la JO. 

Comitetul Olimpic, dacă refuză locul la Olimpiadă, pentru o sportivă așa de bună, este sub orice critică. Nu înțeleg cum pot accepta așa ceva, ei, care dau finanțare. Nu vreau să mai aud vreodată de COSR, că ei lucrează pentru binele sportivilor, aici s-a dovedit că nu e adevărat!”.

UPDATE, ora 13:30 / Ministrul Eduard Novak a oferit prima reacție

„Doar Federația își înscrie sportivii la Jocurile Olimpice. Mai mult de atât nu am ce declara. Vă rog să luați legătura cu ei”, a declarat ministrul Eduard Novak pentru GSP.ro.

Articolul inițial:

Ania Caill (26 de ani), schioarea clasată cel mai bine în ierarhiile mondiale, lăsată pe dinafara lotului pentru Jocurile Olimpice 2022 de la Beijing, a mai deschis o poziție pentru România la JO.

Deputatul Ghiță aprobă un îndemn violent: „Jurnaliștii trebuie puși la punct!
REPLICĂ
Deputatul Ghiță aprobă un îndemn violent: „Jurnaliștii trebuie puși la punct!" » Gazeta a scris azi despre eroarea din CV-ul fostului luptător. Acum, Ghiță nu mai spune că a fost campion mondial, ci doar lider al unui clasament

Ania Caill a mai deschis un loc pentru România!

Anunțul a fost făcut chiar de sportivă pe pagina oficială de Facebook.

Astăzi dimineață am aflat ca am deschis un loc pentru România la Olimpiada de la Beijing. Locul a fost deschis datorită clasamentului meu mondial. Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Ministerul Sportului Eduard Novak, Federația Română de Schi Biatlon, acum oare ce o sa se întâmple?

O sa trimită pe altcineva pe locul deschis de mine? O sa refuze locul suplimentar pentru delegația României? Sau o sa mă trimită pe mine complet pe merit, datorită muncii și rezultatelor mele?”, a scris Ania.

În prezent, Ania Caill este pe locul mondial 197, loc care i-a adus României încă o poziție la JO.

Nadal, în semifinalele Australian Open, după un „thriller” de 4 ore cu Denis Shapovalov » Canadianul a răbufnit: „Sunteți cu toții corupți!”
AUSTRALIAN OPEN
Nadal, în semifinalele Australian Open, după un „thriller” de 4 ore cu Denis Shapovalov » Canadianul a răbufnit: „Sunteți cu toții corupți!”

Ioan Achiriloaie: „Ambiția și orgoliile sunt mai mari decât orice”

„În secunda asta, Ania a reușit să deschidă un loc. Interesant este că secretarul general al Federației nu credea asta. În momentul în care am trimis anul trecut scrisori către Federație prin care le ziceam că Ania e posibil să deschidă un loc, au luat asta în derâdere. Că e prea departe. Am avut dreptate. Ce vor face ei, vom vedea. 

Dacă nici măcar pe acest loc deschis de ea, prin rezultatele ei, nu va merge la Jocurile Olimpice chiar înseamnă că ambiția și orgoliile sunt mai mari decât orice”, a spus, în exclusivitate pentru GSP.ro, Ioan Achiriloaie, antrenorul Aniei.

Citește și:

Gică Hagi îi acuză pe șefii lui Sepsi: „E pe față, mi-au luat jucătorul! Îl certau pe Budescu, dar au făcut la fel!” + Cum se apără covăsnenii

CV-ul de deputat al lui Daniel Ghiță, între fals și haz » Fostul luptător a pus la aptitudini că știe să transcrie date de pe PC pe „format electronic CD, stick”. Și că e campion mondial Glory, deși nu e!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  27 Ianuarie 2022, 11:08
Postat de steaua.libera pe 26 Ianuarie 2022, 11:30

De ce-s asa caposi? A calcat fata pe bec sau ce s-a intamplat? Doar pentru ca nu e romanca? George Simion face convocarile la COSR?

Ceea ce nu pricep e de ce decide Federația Sportivă pe cine trimite la olimpiadă în loc să se califice automat cei care reușesc o anumită clasare la concursurile de calificare? Și nu pricep de ce o Federație Sportivă nu recunoaște TAS? Dacă ăștia au voie, ce îi împiedică pe FRF să facă același lucru?

steaua.libera
steaua.libera  •  26 Ianuarie 2022, 11:30

De ce-s asa caposi? A calcat fata pe bec sau ce s-a intamplat? Doar pentru ca nu e romanca? George Simion face convocarile la COSR?

doublem
doublem  •  25 Ianuarie 2022, 22:02

Cât timp numărul de mandate la federații nu este limitat se por purta ca președinții pe viață din Rusia și statele apropiate lor . Urât că au respins participarea unui sportiv calificat dar același lucru i l-au făcut și lui Achiriloaie. Iar în legătură cu candidatura la Jocurile Olimpice de Tineret e probabil praf în ochi . Vor vrea să pierdem când își vor da seama că nu mai pot controla programul sporturilor cum au făcut la Brașov 2013. La Jocurile Olimpice de Tineret este obligatoriu să ții competiții în toate sporturile care sunt și la seniori ori în 2013 am evitat să construim cele mai costisitoare baze : pârtie de bob - sanie , patinoar de viteză sau trambulină mare de sărituri. Ciudat că încă visează la performanțe având doar trambulină normală...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează