SPORTURI  »  ALTELE  »  CORONAVIRUS

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 2021! Cum au reacționat sportivii români la aflarea veștii: „Mai bine, dar 2020 e un an pierdut”

Marian Drăgulescu împlinește în decembrie 40 de ani
Marian Drăgulescu împlinește în decembrie 40 de ani

Articol de , - Publicat marti, 24 martie 2020 15:55

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 2021, din cauza pandemiei de coronavirus care a blocat sportul de pe tot mapamondul.

Mai mulți sportivi români care urmau să participe la Tokyo au explicat, în exclusivitate pentru GSP.ro, sentimentele cu care se confruntă după aflarea anunțului făcut de Comitetul Olimic Internațional.  

"2020 e un an pierdut pentru mine. Am abandonat și la Campionatul European pentru a mă pregăti mai bine pentru Jocurile Olimpice, dar cel mai important acum e să fim sănătoși. Până la urmă trebuie să mergi la Jocuri cât mai bine pregătit și atunci eu cred că e o măsură bună" -  Alina Vuc, vicecampioană mondială lupte 

„Mai bine că s-a amânat. Nu prea văd să scăpăm prea curând de coronavirus și atunci starea de incertitudine se prelungea. Așa, mental acum suntem pregătiți pentru 2021 și din acest punct pornim” -  Elisabeta Samara, campioană europeană tenis de masă

„Măcar acum știm ce avem de făcut. Că eram bulversați total, ba se ține, ba nu se ține. Ni se transmiteau mesaje de genul să ne pregătim, să rămânem focusați. Avem un an în care ne pregătim pentru a merge la Tokyo în cea mai bună formă” - Elisabeta Lipă, președinte FR Canotaj 

"Mă așteptam la această amânare în contextul dat. Este prima ediție la care voi participa și pe care, se pare că mi-o voi aminti cu siguranță. În continuare sunt nerăbdătoare să ajung acolo și să mă bucur de tot ceea ce înseamnă o participare la Jocurile Olimpice. Îmi doresc ca aceasta pandemie să treaca cât mai repede și noi să putem să ne reluăm cursul normal al activităților zilnice" - Laura Coman, campioană europeană la tir

59 de sportivi româniau obținut deja calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Marian Drăgulescu: „2021 e varianta cea mai potrivită”

Gimnastul Marian Drăgulescu, 39 de ani, e de părere că amânarea ediției de la Tokyo pentru anul viitor ar fi soluția cea mai bună. 

„Dacă e 2022 nu cred că mai particip, dar 2021 ar fi varianta cea mai potrivită, ar fi natural. Îmi imaginez că organizarea unei astfel de competiții implică și foarte mult capital, probabil se pierd extraordinar de mulți bani, sunt conștient de acest lucru. Sper să se găsească o soluție care să fie bună pentru toți. 

E clar că pregătirea multor sportivi a avut de suferit și ca să ajungi la o formă maximă îți trebuie un timp de pregătire, un număr de competiții înainte de a participa la Jocurile Olimpice", a spus gimnastul care își asigurase calificarea la a cincea ediție a JO.

VIDEO // Klaus Iohannis, anunț extrem de important

Citește și alte știri despre amânarea Jocurilor Olimpice:

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 2021! Comunicatul oficial emis de CIO

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
juv3ntin
juv3ntin  •  24 Martie 2020, 17:04

"să rămânem focusați" nici nu ma uit cine a scris articolul, dar sigur e Marean Ursescu. Focus-Sat e unde a lucrat el ca instalator, caci focusat nu e un cuvant in limba romana. Nu e cuvant in nicio limba.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează