SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE

Jocurile Olimpice de la Tokyo, sub stare de urgență: fără fani în tribune!

Stadionul Național din Tokyo, care va găzdui ceremonia de deschidere a JO peste două săptămâni
Stadionul Național din Tokyo, care va găzdui ceremonia de deschidere a JO peste două săptămâni

Articol de - Publicat joi, 08 iulie 2021 17:19 / Actualizat joi, 08 iulie 2021 17:23

Guvernul japonez a anunțat că pe perioada întrecerii olimpice, 23 iulie - 8 august, e nevoie de măsuri stricte pentru a limita răspândirea variantelor de SARS-CoV-2, decizie care a dus și la faptul că această ediție va fi un eveniment ținut fără spectatori

Cu două săptămâni înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, oficialii japonezi au anunțat că în capitală va fi declarată stare de urgență pe toată desfășurarea lor. Cazurile de COVID-19 au crescut semnificativ și au ajuns la 920 miercuri și la 890 joi . "Trebuie să luăm măsuri dure pentru a împiedica un nou val cu noile variante ale coronavirusului", a spus Yoshihide Suga, prim-ministrul Țării Soarelui Răsare.

În aceste condiții, organizatorii au anunțat că această ediție se va ține fără spectatori în tribune. Inițial, ei anunțaseră că vor permite accesul japonezilor la 50 la sută din capacitatea arenelor, dar nu mai mult de 10.000 de persoane per eveniment, apoi nu mai mult de 5.000, iar, ieri, după-amiază a venit anunțul oficial că de această dată nu vor fi fani în tribune. Thomas Bach, președintele CIO, a ajuns, ieri, la Tokyo și deocamdată trebuie să stea izolat timp de trei zile, după cum prevăd regulamentele.

Zboară pe 15 iunie

Membri ai diverselor delegații au început deja să sosească în Japonia, fiind raportate cel puțin patru cazuri de infecție cu SARS-CoV-2. O mare parte a sportivilor români calificați la Tokyo vor decola spre Japonia pe 15 iulie cu un charter, printre ei fiind canotorii, fotbaliștii, gimnaștii și scrimerii.

Miercuri, Satul Olimpic a fost deschis oficial și va începe să primească sportivi începând de pe 14 iulie. Momentan, doar câțiva oficiali care se ocupă de pregătirea șederii delegațiilor au voie să intre în acest complex de 44 de hectare.

Este a patra stare de urgență de la începutul pandemiei pentru Tokyo, care va dura între 12 iulie și 22 august. Precedenta a fost întreruptă pe 20 iunie. Campania de vaccinare a început destul de târziu în Japonia, ajungându-se deocamdată la un procent de 15 la sută din totalul populației. z

100de sportivi români vor fi prezenți la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 45 la feminin și 55 la masculin, ei concurând în 17 discipline sportive

VIDEO+FOTO Roger Federer, zdrobit de Hurkacz în sferturi! Ultimul meci la Wimbledon? Ce a spus elvețianul

Simona Halep, mesaj pentru Emma Răducanu după eliminarea cu scandal de la Wimbledon

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close