SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO+FOTO Roger Federer, zdrobit de Hurkacz în sferturi! Ultimul meci la Wimbledon? Ce a spus elvețianul

Roger Federer (39 de ani, 8 ATP) a fost învins de Hubert Hurkacz (24 de ani, 18 ATP), scor 3-6, 6-7(4), 0-6, în sferturile de finală de la Wimbledon. +10   FOTO
Roger Federer (39 de ani, 8 ATP) a fost învins de Hubert Hurkacz (24 de ani, 18 ATP), scor 3-6, 6-7(4), 0-6, în sferturile de finală de la Wimbledon.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 iulie 2021 19:51 / Actualizat miercuri, 07 iulie 2021 22:03

Roger Federer (39 de ani, 8 ATP) a fost învins de Hubert Hurkacz (24 de ani, 18 ATP), scor 3-6, 6-7(4), 0-6, în sferturile de finală de la Wimbledon.

Ultima dată când Roger Federer a pierdut un meci la Wimbledon fără să câștige set a fost în anul 2002. Era atunci eliminat în primul tur, de croatul Mario Ancic, scor 3-6, 6-7(2), 3-6. Astăzi, elvețianul a fost dominat din punct de vedere fizic de polonezul Hurkacz. 

Roger Federer, eliminat în sferturi la Wimbledon

Federer, cel mai titrat jucător din istoria turneului de la Wimbledon, cu 8 trofee în palmares, nu a avut nicio șansă în fața lui Hurkacz. Polonezul a intrat cu un moral excelent, dat de victoria de ieri, în fața numărului 2 ATP, Daniil Medvedev. A lăsat respectul la o parte și l-a întrebuințat pe Federer încă din primele raliuri.

Roger a avut probleme vizibile de deplasare. A lovit deseori în contratimp, nu s-a așezat bine pe lovituri și a fost exasperat de precizia de metronom a lui Hubert. Polonezul a comis doar 12 erori neforțate, un număr incredibil pentru un sfert de finală de Grand Slam.

+6 FOTO

Hubert Hurkacz scrie istorie la Wimbledon

Hubert Hurkacz scrie istorie pentru tenisul din Polonia și stabilește cea mai bună performanță personală într-un turneu de Grand Slam. În semifinală va da peste învingătorul dintre Matteo Berrettini (9 ATP) și Felix Auger-Aliassime (19 ATP).

Pe jumătatea superioară de tablou, semfinala este Novak Djokovic (1 ATP) - Denis Shapovalov (12 ATP).

Să joc în fața lui Roger pe acest teren și să câștig este extraordinar. Este un jucător extraordinar. Sunt foarte mândru să fiu aici! Nu am cuvinte să exprim, abia aștept semifinala
- Hubert Hurkacz

Se retrage Roger Federer?

După meci, Roger Federer a fost întrebat dacă va mai concura la Wimbledon. Ajuns la 39 de ani, elvețianul a lăsat de înțeles că finalul carierei ar putea fi aproape.

„Nu știu, chiar nu știu. Trebuie să mă regrupez. Scopul meu pentru anul trecut a fost să joc încă o dată la Wimbledon, ceea ce am reușit în acest an și m-a făcut foarte fericit. Voi vedea ce decizie voi lua. Normal că mi-ar plăcea să joc din nou aici, dar la o vârstă ca a mea nu știi niciodată”, a spus el, citat de The Tennis Podcast. 

VIDEO Federer - Hurkacz

Citește și alte știri de la Wimbledon: 

Semifinalele de la Wimbledon au fost stabilite » Dueluri tari în penultimul act

Emma Răducanu, primele explicații după abandonul de la Wimbledon » Cum le-a răspuns criticilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
reteleanu
reteleanu  •  08 Iulie 2021, 07:00

cam asta e limita maxima la care mai poate ajunge fedex. vede jocul perfect, dar reactiile mai lente cu o sutime de secunda decat acum 10 ani fac diferenta.

fuller
fuller  •  08 Iulie 2021, 00:53

M-am obisnuit sa il vad pe Roger elegant si cu precizie, deplasandu-se usor pe teren. A aratat sclipiri in meciurile pe care le-a avut la Wimbledon anul acesta, insa astazi a parut obosit si dezechilibrat. Nu cred ca l-am mai vazut inainte pe Roger poticnindu-se si alunecand asa de mult, nesigur pe lovifuri. Cred ca rezistenta fizica a ajuns la 50%, insa e remarcabil ca a ajuns pana in sferturi jucand spectaculos. Sper sa ne mai delecteze cu niste meciuri memorabile. Ramane un gentleman al tenisului.

rocky5
rocky5  •  08 Iulie 2021, 00:28
Postat de adwd pe 07 Iulie 2021, 23:01

boss is time to go home raise your kids and leave us good memories. Don't make a fool of yourself.

Ce vorbești? Ăsta e greu de pensionat!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează