SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE TENIS DE MASĂ - ROTTERDAM 2011

Jucătorii români de tenis de masă speră în calificarea la JO » Londra via Rotterdam

Adrian Crişan vrea să participe la a doua Olimpiadă din carieră după Beijing 2008
Adrian Crişan vrea să participe la a doua Olimpiadă din carieră după Beijing 2008

Articol de - Publicat miercuri, 11 mai 2011 00:00 / Actualizat marti, 10 mai 2011 20:57

Adrian Crişan, Eliza Samara şi Daniela Dodean speră să obţină biletele pentru JO 2012 la CM din Olanda, care au debutat sîmbătă

Fără pretenţii la medalii, delegaţia României prezentă la Campionatele Mondiale de la Rotterdam (Olanda) are un obiectiv clar. Să obţină biletele pentru Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, pentru trei sportivi: Adrian Crişan, Eliza Samara şi Daniela Dodean. Toţi trei au acces direct pe tabloul principal de simplu al competiţiei şi au nevoie de o calificare în turul al treilea pentru scăpa de emoţii.

"Doar un dezastru i-ar împiedica să se califice la Olimpiadă. Este greu să sperăm la mai mult, în condiţiile în care vom avea de înfruntat un contingent numeros de sportivi asiatici. Cred că o prezenţă în primii 32, atît la masculin, cît şi la feminin, ar fi o bună performanţă. Va conta mult tragerea la sorţi. În rest, ne-am propus să jucăm cît mai bine şi să acumulăm experienţă, în vederea Campionatelor Europene, care vor avea loc în oraşul polonez Gdansk, în toamnă, cînd vrem să intrăm în lupta pentru medalii", a spus antrenorul reprezentativei feminine, Viorel Filimon.

"Ţinta mea este clară, încă de anul trecut: calificarea la Jocurile Olimpice. Îmi doresc să ajung în optimi la simplu, dar este foarte dificil. Dacă ai ghinionul să pici cu primele clasate în ierarhia mondială încă din primele tururi, s-au spulberat speranţele", a adăugat Eliza Samara. Competiţia a debutat duminică, în primele două zile avînd loc calificările, urmînd ca azi să se dispute primele partide de pe tabloul principal.

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează