SPORTURI  »  ALTELE  »  SNOOKER

Judd Trump l-a detronat pe Ronnie O'Sullivan și și-a setat un obiectiv URIAȘ în snooker: „Sper să am o perioadă proastă abia peste 10 ani” :D

Articol de GSP - Publicat luni, 12 august 2019 18:39

Judd Trump l-a detronat pe Ronnie O'Sullivan din fotoliul de lider mondial la snooker și tocmai s-a impus cu 10-3 în Campionatul Internațional din China, în fața lui Shaun Murphy. Englezul în vârstă de 29 de ani are ochii pe o țintă mult mai impunătoare.

Trump e campion mondial en-titre și nu a mai pierdut o partidă de snooker din aprilie, de la China Open, fiind la a 12-a victorie consecutivă.

Englezul a bifat al 12-lea trofeu din carieră, grație unei evoluții impresionante, cu 12 breakuri de peste 100 de puncte în turneu, și și-a setat un obiectiv incredibil: să îl depășească pe Ronnie O'Sullivan, 43 de ani, la numărul de turnee pe puncte câștigate, 36!

„Dacă ajung la bariera de 20 de turnee, o să încep să mă uit la cifrele lui Mark Williams, John Higgins sau Ronnie O'Sullivan. Dacă mă impun în câte două, trei, patru turnee pe sezon, recordul o să vină destul de repede. Nu știu ce urmează pentru mine, sper ca perioada mea proastă de joc să fie peste 10 ani. E bine să îți impui ținte noi, mereu. M-am antrenat foarte bine în intersezon, așa cum trebuie să o facă un campion mondial și UK Championship (26 noiembrie-8 decembrie 2019) rămâne o prioritate” 
- Judd Trump, citat de metro.co.uk

Judd Trump s-a impus în 4 turnee sezonul trecut, dar nu a avut vreo victorie cu un an înainte. În finala Campionatului Mondial de snooker, disputată pe 6 mai 2019, Trump l-a demolat pe scoțianul John Higgins, 18-9, pentru a obține primul său trofeu suprem din carieră.

Mastersul Londonez, UK Championship și Campionatul Mondial sunt cele mai importante 3 competiții din istoria snookerului, așa numita Triplă Coroană. Trump are toate cele 3 trofee, câte o victorie în fiecare. 

Citește și:

VIDEO + FOTO Un vârtej de recorduri! Judd Trump a câștigat un CM de snooker care a schimbat istoria: 5 performanțe incredibile!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează