SPORTURI  »  ALTELE  »  UFC 268

VIDEO + FOTO Kamaru Usman își păstrează centura UFC! L-a învins pe Colby Covington după o luptă spectaculoasă

Articol de - Publicat duminica, 07 noiembrie 2021 09:47 / Actualizat duminica, 07 noiembrie 2021 10:10

Nigerianul Kamaru Usman (34 de ani) este în continuare rege la categoria semimijlocie în UFC, după o victorie în unanimitate contra lui Colby Covington (34 de ani), principalul challenger.

Gala UFC 268, disputată la New York, i-a adus din nou față în față ce Usman și Covington, după victoria nigerianului din decembrie 2019.

Campion la semimijlocie din martie 2019, Usman și-a pus în joc centura pentru a 5-a oară și a câștigat după în fața lui Covington după o lupă spectaculoasă.

Usman a început lupta în control. A fost luptătorul mai agresiv și a punctat mai bine în primele două runde. La finalul celei de-a doua runde, „Coșmarul” nigerian a fost foarte aproape de a câștiga meciul prin KO. A avut o serie puternică de lovituri, cu care l-a pus în dificultate pe american, însă acesta a rezistat.

În rundele 3 și 4, Colby Convington a reușit să echilibreze lupta. A găsit de multe ori loviturile care să treacă de garda lui Usman, însă nigerianul nu a părut niciodată în pericol.

În runda a 5-a, Covington a încercat să fie găsească lovitura cu care să termine lupta, dar fără succes. Usman s-a apărat foarte bine, iar la final a fost declarat câștigător prin decizie în unanimitate 48-47, 48-7, 49-46) și și-a păstrat centura.

„Știu că a vorbit urât înainte de meci și probabil o va face și după, dar trebuie s-o recunosc. Colby este un nenorocit puternic. Când lupți cu cineva așa puternic, nu ai cum să nu-l respecți. Am vrut să-l termin, dar e foarte puternic. E al doilea la acesta categorie și mi-a fost greu să-l termin”, a spus Usman după luptă.

Usman și-a prelungit astfel recordul de invincibilitate. Luptătorul nigerian a ajuns la 19 victorii la rând. În total, are 20 de victorii și o înfrângere.

Citește și: 

„Canelo” Alvarez a făcut istorie » E primul campion absolut la mijlocie după victoria prin KO contra lui Caleb Plant

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
grandetorito
grandetorito  •  07 Noiembrie 2021, 14:58

Prea multe greșeli de typo pt un articol relativ scurt. E doar parerea mea.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close