SPORTURI  »  ALTELE  »  PATINAJ

„Copilul-minune” al Rusiei, Kamila Valieva, judecată de TAS! Riscă o suspendare uriașă!

Articol de - Publicat vineri, 24 februarie 2023 13:57 / Actualizat vineri, 24 februarie 2023 15:31

Agenția Mondială Antidoping (AMA) și Uniunea Internațională de Patinaj (ISU) contestă decizia Agenției Ruse Antidoping (RUSADA) de a nu o suspenda pe patinatoarea Kamila Valieva, 16 ani, după ce aceasta a fost testată pozitiv pentru o substanță interzisă înainte de JO de la Beijing din 2022, unde a fost lăsată să participe.

După ce a analizat cazul, RUSADA a spus că Valieva a comis o încălcare a regulii antidoping, dar nu a avut „nicio vină sau neglijență" în această situație. AMA a investigat în continuare hotărârea rușilor și a anunțat că va depune o contestație la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. În apelul său, se solicită o suspendare de patru ani pentru Valieva, precum și o ștergere a tuturor rezultatelor sale de după decembrie 2021.

Kamila Valieva și Eteri Tutberidze, foto: Imago
Eteri Tutberidze, foto: Imago
Eteri Tutberidze, foto: Imago
Eteri Tutberidze, foto: Imago
+6 FOTO

De ce ar fi fost prinsă Kamila Valieva dopată. Explicațiile hilare ale avocaților ruși: „A băut după bunicul ei”

  • Tânăra rusoaica, medaliată cu aur la proba pe echipe la Jocurile Olimpice de la Beijing, a fost testată pe 25 decembrie 2021, la Sankt Petersburg, în cadrul Campionatului Rusiei. Rezultatul evaluării nu a fost cunoscut până pe 8 februarie, la o zi după ce Valieva a cucerit aurul și a devenit prima patinatoare care a reușit sărituri cvadruple la Jocurile Olimpice.
  • TAS a decis luni că poate concura la probele de simplu la JO, dar  decizie finală în privința vinovăției rusoaicei se va lua după competiție.

The Guardian, care citează presa din Rusia, dezvăluie cum au apărat-o avocații pe Valieva, în sângele căreia s-a găsit trimetazidina, o substanță folosită pentru combaterea problemelor cardiace. Aceasta este interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) din anul 2014.

Denis Oswald, membru în Comitetul Olimpic Internațional, a dezvăluit că sportiva s-a apărat spunând că „s-ar fi putut contamina de la un produs pe care-l folosește bunicul ei”.

Și avocata Anna Kozmenko ar fi folosit această explicație în timpul procesului de la TAS. „Pot fi mai multe moduri în care substanța a ajuns în corpul ei. De exemplu, bunicul ei a băut ceva din pahar, saliva a rămas pe pahar. Ulterior, ea a folosi paharul. Sau poate au rămas urme ale medicamentului”, ar fi declarat avocata.

Între Cruella de Vil și guru » Cine e Eteri Tutberidze, antrenoarea care scoate genii în patinaj, dar care e acuzată că „își nenorocește” sportivele

„E un tratament înfricoșător” » Cu ce cuvinte a întâmpinat-o antrenoarea Rusiei pe Kamila Valieva, venită în lacrimi după ratarea medaliei olimpice

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dobrin
dobrin  •  24 Februarie 2023, 23:38

Pacat de ea, e foarte talentata...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează