SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

Kyle Chalmers, cu gândul la Paris și la o nouă victorie în fața lui David Popovici: „Sunt mai flămând ca niciodată!”

Kyle Chalmers după victoria la 100 m liber de la Fukuoka FOTO Imago
Kyle Chalmers după victoria la 100 m liber de la Fukuoka FOTO Imago

Articol de - Publicat miercuri, 09 august 2023 17:50 / Actualizat miercuri, 09 august 2023 17:56

Kyle Chalmers, campionul mondial de la 100 m liber, titlu cucerit recent la Fukuoka în cursa în care David Popovici a încheiat al 6-lea, a anunțat pe rețelele sociale că Jocurile Olimpice de la Paris vor fi ultimele pentru el. Nu și ultima sa competiție însă.

Starul australian a creat confuzie cu mesajul postat pe Instagram, în care puncta că ediția Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 va fi ultima din cariera sa. Presa australiană a interpretat anunțul drept unul care face referire la retragerea sa din activitate, însă înotătorul în vârstă de 25 de ani a clarificat ulterior lucrurile.

Kyle Chalmers: „Multe titluri care trebuie apărate”

Sunt multe competiții după Jocurile Olimpice care încă îmi dau șansa de a-mi reprezenta țara la cel mai înalt nivel” a precizat Kyle Chalmers într-un alt mesaj. 

„Avem Campionate Mondiale în bazin scurt în 2024, Campionate Mondiale în bazin olimpic în 2025, Jocurile Commonwealth-ului în 2026 și o grămadă de concursuri din Cupa Mondială de asemenea. Voi fi ocupat, multe titluri care trebuie apărate”, a mai spus australianul.

5 titluri mondialeîn bazin olimpic are Kyle Chalmers în palmares, patru dintre ele în probe de ștafetă la Gwangju 2019, Budapesta 2022 și Fukuoka 2023

Spre finalul postării s-a întors însă spre întrecerea olimpică. „Da, Parisul va fi a treia și cel mai probabil ultima mea ediție a Jocurilor Olimpice. 2028 e foarte, foarte departe, dar cine știe? Dacă rezistă corpul și mintea, poate voi chiar și la Brisbane 2032”, a punctat, adăugând un emoticon surâzător.

„Deocamdată, trebuie să mă concentrez și să dau absolut totul pentru a avea succes la Paris. Mai flămând ca niciodată”, și-a încheiat Chalmers mesajul.

Kyle Chalmers, campion olimpic precoce

Sportivul de la Antipozi are, la 25 de ani, o carieră bogată și începută precoce în spate. A debutat la numai 15 ani la Campionatele Oceaniei, iar la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 a devenit, la 17 ani, unul dintre cei mai tineri campioni din istorie în proba-regină, 100 m liber.

La acea ediție, a adăugat două medalii de bronz în probele de ștafetă 4x100 m liber și 4x100 m mixt, iar peste 5 ani, la Tokyo, a cucerit argintul la 100 m liber și a repetat bronzurile de la ștafete.

În luna iulie, australianul s-a impus la CM de la Fukuoka la 100 m liber, primul său titlu mondial într-o probă individuală, încheind finala în 47,15 s. David Popovici, învingătorul de la Budapesta 2022, a terminat cursa de medalii al șaselea, cu timpul de 47,83 secunde. 

Citește și: 

CSM București, victorie la Budapesta cu FTC » Adi Vasile: „Totul foarte real!”
AMICAL
CSM București, victorie la Budapesta cu FTC » Adi Vasile: „Totul foarte real!”
Sepsi și-a aflat adversara din preliminariile Euroligii » Primul meci, acasă, în septembrie
TRAGERE LA SORȚI
Sepsi și-a aflat adversara din preliminariile Euroligii » Primul meci, acasă, în septembrie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Clujean
Clujean  •  09 August 2023, 22:26

Pe Popovici l-a sleit gagica... vorba specialistilor... . Își revine doar cu profesorii psihologi....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează